söndag 30 mars 2014

Spara eller kasta?

Idag har vi fortsatt att röja här hemma. Så mycket skit man har sparat på i flera år. Skönt, nu får vi mer plats åt annat. Och utrymmet vi fick, ska heller inte fyllas med annat. Vi ska behålla utrymmet. Vi behöver fixa lite till, men det kan vi inte göra förrän vi har tömt vårt förråd med grejer. Det sparar vi till nästa helg.

Bilder från weheartit.com

Jag börjar fundera på hur man gör med utlästa skönlitterära böcker. Jag har läst många bra böcker, men jag läser ju aldrig om böckerna. De tar ju bara plats. Pocketböcker har jag lämnat på jobbet till mina kollegor. Det är lättare att göra sig av med pocketböcker, men hur gör man med inbundna? Det är svårt att göra sig av med alla, men ska man våga att göra sig av med riktigt bra böcker? Jag vet att jag inte läser de igen, men de ser ju fina ut i bokhyllan. 

Hur gör ni med utlästa böcker? Spara eller inte?

18 kommentarer:

 1. Härligt att rensa lite :) Jag är lite knasig så jag älskar att läsa om böcker jag redan läst 100 gånger å jag sparar alla böcker jag läst :)

  SvaraRadera
 2. Har haft samma problem som Du. Jag tog mig till slut samman och tvingade mig att lämna in mina böcker till en loppis. Så tungt det var. Det var jobbigt när jag gjorde det men skönt efteråt. Böcker samlar ju mycket damm också.

  SvaraRadera
 3. Böcker kan man ha i sin bokhylla, för att det visar ju på att man är intellektuell.
  Om man har en bokhylla med böcker, så är det lättdammat. :)

  Ja det var gott :)

  SvaraRadera

 4. Böcker ja, har även det nedstoppat i papperskassar och lådor, funderar på att lämna bort majoriteten faktiskt då jag endast kana tänka mig en del av dem i bokhyllan av nostalgiska skäl :)


  SV: Inte en enda som jag inte har på hårddisken.
  Däremot funderar jag på att ta fram min gamla skivspelare igen och ordna en ny förstärkare, eller köpa helt nytt för att kunna spela mina vinyler igen.
  Stoppade undan även dem när förstärkaren sade "Poff".

  Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 5. Tack, vi är kanon nöjda med soffan :)

  Jag ger mina till mor som en ger till mormor som sedan skänker dem till erkishjälpen och dylikt.

  SvaraRadera
 6. Tycker de finaste och mest läsvärda ska få vara kvar, jag sparar de jag faktiskt tycker väldigt mycket om :)

  SvaraRadera
 7. - glad jag blir, så roligt att du gillar min blogg :)
  Ha en fin kväll, kramkram!

  SvaraRadera
 8. Ja, den där beslutsångesten finns väl nästan alltid där när man ska göra sig av med något.
  Böcker brukar ges bort när jag har läst dem, men jag har å andra sidan ett helt förråd fullt med grejer att "ta tag" i innan vi flyttar till huset !

  SvaraRadera
 9. önskar jag kunde hjälpa dig med den frågan, men jag läser verkligen aldrig böcker... haha sist jag läste en bok måste ha vart i september eller nått

  SvaraRadera
 10. INTE.. jag har gett alla till min mamma - som sparar. Vilket innebär att JAG kommer få sortera bort dom ytterligare en gång. iframtiden.

  SvaraRadera
 11. Vad härligt att rensa bort lite :) Jag brukar faktiskt spara mina utlästa böcker, ibland kan det vara roligt att läsa om dom :)

  SvaraRadera
 12. Sparar mina utlästa böcker faktiskt.. Av någon anledning..

  SvaraRadera
 13. Du kan ju alltid ha en liten loppis och sälja dom, men då var de ju det här med om man vill ha kvar dom eller inte, jobbig fråga det där! :/

  SvaraRadera
 14. Second hand-butiker är annars att föredra :)

  SvaraRadera
 15. Sparar alla mina böcker de står ligger i bokhylla

  SvaraRadera
 16. Jag slänger allt jag kan. Det står bara och samlar damm.

  SvaraRadera