tisdag 29 april 2014

Tandborstning


Yambo utsätts för tandrengöring

Jag brukar borsta tänderna på min hund. Yambo älskar det inte, men han låter mig ändå alltid stoppa in hans tandborste i munnen. Jag borstar hellre en kort stund och ofta än längre stunder. Sedan brukar han också få tuggben av olika slag. Det är bra för honom. 

Detta paket fick vi hem idag

Just nu har Pedigree en Sund i mun-månad. Den innebär att få hundägare att uppmärksamma hundens tandhygien. 8 av 10 vuxna hundar drabbas av tandköttssjukdomar, men det kan man göra någonting åt. Tre tips för att förebygga dessa:
 • Borsta tänderna med en mjuk tandborste.
 • Be veterinären ta bort tandsten och plack.
 • Genom daglig användning av Pedigree DentaStix kan man förebygga uppkomsten av plack och tandsten.
I maj kan du ge din hund en gratis tandkontroll. Kolla om din veterinär deltar på pedigree.se.

Borstar du tänderna på din hund?

9 kommentarer:

 1. Vilken bra hundägare du är. En del tänker inte alls på hundens tänder.

  SvaraRadera
 2. Skönt att han sitter stilla iaf :-)
  Sv: min tid blev 1.09!
  Trevlig Valborg
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 3. Jag borde kanske borsta tänderna på vovvarna! :/

  SvaraRadera
 4. Hoppas det hjälper för hundens mun :)
  Japp, jobbar andra maj igen, själver?

  SvaraRadera
 5. Har ju ingen hund, men hade jag haft så hade jag följt reklamen på tv så det hade ordnat det själva antar jag.

  Men nån gång ska jag skaffa hund....ev inom ett par år ;)

  Ha de gott och trevlig valborg :)

  SvaraRadera
 6. Sv: Ja det är så gott med hemmagjorda köttbullar!

  Vi borstar med tänderna på våra, den minsta och den näst yngsta uppskattar det verkligen inte, den äldsta är lite motsträvig men sen njuter hon!

  SvaraRadera
 7. hihi förstår att det inte är en hit att borsta tänderna hihi Ha en fin valborg och 1 maj

  SvaraRadera
 8. Tandborstningen funkar bra med Leo. Men det är min man som gör det - han har bättre tålamod.Leo vill helst tugga på tandborsten nämligen. ;-)
  <3

  SvaraRadera
 9. Nu fick jag dåligt samvete - borstar inte tänderna på min hund men hon får denta sticks som hon älskar. Väl medveten om att det inte är samma sak men alltid något. Försökte mig på att borsta tänderna när hon var valp men det gick inte så bra så jag släppte det. Har passat på att ta tandsten när hon varit sövd för operation.

  SvaraRadera