tisdag 3 juni 2014

Barcelona del 2


Nu blir det ytterligare ett blogginlägg om den fantastiska stan Barcelona! Resan hit kommer jag sent att glömma. Vi gick en hel del i stan. Var man än gick, fick man se människor som skulle likna statyer eller liknande. Man kunde få syn på en huvudlös man, en guldstaty eller en man av sten. 

Hur kan man sitta så här?

Jag kunde inte begripa hur de kunde "sitta" så här. Antagligen hade de något osynligt att sitta på. Hur kunde de annars fixa detta?


Vilka byggnader!

En dag besökte vi Park Güell. Så fantastiskt fint det var här!!!! Efter att ha gått ett tag i solen, var det skönt att slå sig ner på en skuggig plats och äta sin medhavda matsäck. Därefter spatserade vi ytterligare. Det var ganska mycket att se. Antoni Gaudi var en otroligt duktig arkitekt, som faktiskt också flyttade in i parken tillsammans med sin familj.

Vilken utsikt!

Vilka fönster!

Vi fick inte nog av Gaudi. Därför besökte vi Casa Batlló sista dagen, bara ett par timmar innan vi skulle påbörja vår hemresa. 

Vilket fint trapphus!

Kolla in alla mjuka linjer! Byggnaden hade ett enormt ljusinsläpp, vilket var genomtänkt från Gaudis sida. 

I love it!

Vackra väggar, golv och torn! Ska ni någon gång till Barcelona måste ni ta er hit. Det är verkligen så häftigt att man har fått uppleva denna resa. Så mycket fint att se och dessutom att fick man uppleva detta med sin bästa vänner! 


8 kommentarer:

 1. Ja du - det verkar inte gått någon nöd på dig där nere.. haha... härliga foton du bjuder på. Intensiva dagar..

  SvaraRadera
 2. Åh, ni var inne i huset. Kul! Visst är hans arkitektur fascinerande!?

  SvaraRadera
 3. Härligt du haft det å fin fina bilder du delar med dig av! Kan inte sluta tänka på hur de lyckas sitta så där, vilka hjälpmedel kan de ha tro?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan verkligen fundera på vilka hjälpmedel som de har använt!

   Radera
 4. Vackra byggnader & riktigt ljuvlig utsikt - Längtar tillbaks till Barcelona nu hihi ...

  SvaraRadera
 5. Fantastiska hus!
  Tänk om vi hade fått bygga så här hemma.

  SvaraRadera