lördag 26 juli 2014

Tandstensborttagning


Före

Först fick Yambo syn på andra hundar, vilket han tyckte var jättekul! Men sedan var det inte så kul längre. Väl inne på HundSalongen (i samma byggnad finns ett hunddagis) skulle det skrapas tandsten. Yambo är inte stormförtjust, när jag borstar tänderna på honom, men det funkar med lite tålamod. 

Efter

Jag vet inte om ni ser det så tydligt på bilderna, men det blev en fantastiskt stor skillnad. Nu skrapades det inte överallt så vi ska dit igen om ett par veckor för att ta resten. Det hade dels tagit ganska lång tid om alla tänder hade tagits idag plus att var det väldigt varmt. 

Jag blir så stolt och glad över att Yambo var så duktig! Visst att han inte uppskattade denna form av behandling, men det hade jag ändå inte räknat med. Han var ändå ganska cool och han är aldrig aggressiv. Sedan är det alltid kul att få beröm om vad det gäller Yambo, särskilt av hundmänniskor. Det fick jag här idag. 

14 kommentarer:

 1. Men så fint det blev! Det blev ju jättestor skillnad. Vad kostade det? Kanske borde göra det med Hamlet med? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tandstensskrapningen kostade 250:-. Verkligen värt sitt pris!

   Radera
 2. Så duktig fina Yambo & visst syns det stor skillnad :)

  SvaraRadera
 3. Jag blir alltid imponerad över hur veterinärer lyckas få djuren helt lugna och att de tycks kunna göra precis vad som helst utan större protester från våra katter.
  Men de vet väl vad de sysslar med till skillnad från mig ibland kan jag tänka mig och detta känner väl de små.

  Jodå..såg skillnaden.

  Bra jobbat Yambo ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu, var det dock ingen veterinär som skrapade bort tandstenen utan djursjukvårdare. Men oavsett, så blev det kanon!

   Radera
 4. Syns jättetydligt vilken skillnad :)

  SvaraRadera
 5. Kul att du är med i tävlingen. Lycka till

  SvaraRadera
 6. Åh gud vad fina tänder han har nu! Min hund har också tandsten :/ Är det viktigt att ta bort det eller? :(

  SvaraRadera
 7. Det kan jag lova dig att det var.

  SvaraRadera
 8. Ja de e viktig att sköta om även deras tänder :)

  SvaraRadera