tisdag 14 april 2015

Promenadtips

Förutom att cykla på våren, älskar jag att ta promenader. Dock inte enbart på våren, utan faktiskt året om. Som hundägare kommer man ju alltid ut på en promenad och det blir ju flera  varje dag. Hunden är ett trevligt sällskap, men ska jag ta en powerwalk, går jag helst själv. Yambo ska ju gå och nosa överallt och då blir ju inte alltid promenaden så effektiv för min egen del. Jag hittade fantastiska bra promenadtips hos Erika Lauri. 
Promenadtips
 • Ha bra skor! Det är viktigt med bra skor som ger dämpning och är stadiga, samt sköna att gå i. 
 • Gå gärna i skog eller terräng för mjukare underlag. 
 •  Skaffa promenadsällskap, det är alltid ett bra tillfälle att gå och prata av sig med en vän samtidigt, det gör också att promenaden blir lite trevligare. 
 • Lyssna på en pod, om du inte har något sällskap så lyssna på en pod under promenaden, då blir det nästan som att ha sällskap och du slår två flugor i en smäll. Tips på poddar är, Hemma hos Gry, Tyngre, Genier & Foliehattar, Kropp & Själ i P1 och P3 Dokumentär.
 • Inskaffa stavar, om du vill variera dina promenader så införskaffa stavar, då får du även med armarna och en extra förbränning samt förbättrar hållningen.
 • Inskaffa en stegräknare, jag tycker det är motiverande och roligt att mäta mina sträckor och antalet steg. Jag använder gärna aktivitetsarmband, runkeeper eller stegräknare på mina promenader som en extra motivations faktor.
 • Välj vackra miljöer, jag som älskar vatten går ofta vid sjöar eller havet om jag har möjlighet, ibland går jag i stadsdelar där jag vet att det finns fin arkitektur eftersom det är något annat jag uppskattar. Välj en miljö som du tycker om, det gör att promenaden uppskattas ännu mer och du har något att fokuser på. 
Gillar du att promenera? I vilka miljöer promenerar du helst i?

13 kommentarer:

 1. Ja det är allt härligt! Tar gärna med hunden, även om han går och nosar på allt han med. Roligt att slänga lite pinnar då och då;) varierad miljö!

  SvaraRadera
 2. Att gå är underbart, Hugo och ajg försöker gå en runda varje dag. Skönt! Måste köpa mig ett par bra skor.

  SvaraRadera
 3. ja vi promenerar ofta och mycket. Fast oftast blir det ju samma runda varje gång... men eftersom den är fin så gör det inte så mycket.. det är både väg, skog och vatten...

  SvaraRadera
 4. Otroligt bra tips! :D Att gå är skönt, men jag är nog ändå mer en spring-person

  SvaraRadera
 5. Bra tips! Är alldeles för dålig på promenader..

  SvaraRadera
 6. så härligt med promenader! :)

  SvaraRadera
 7. Ja, en powerwalk är inte lätt med hundar som ska stanna titt som tätt - eller som drar åt alla andra håll än just framåt!

  SvaraRadera
 8. ja att promenera görs bäst i vackra miljöer o det är ju som smaken :) men det är bäst med sällskap tycker jag

  SvaraRadera
 9. Tar mig alldeles för lite tid för promenader nu för tiden men jag ska bli bättre. Älskar ju det!

  SvaraRadera
 10. Sååå härligt inlägg! :) Verkligen superhärliga tips. Gillar't! Ha en fin onsdag tjejen!

  SvaraRadera
 11. Jag älskar att promenera & eftersom jag bor i hamnområdet blir det mycket i hamnen,i stora stadsparken utmed strandkanten gärna i sällskap & utmed fina Hjoån är en annan ljuvlig promenad likaså i gamla "stan" här med kullersten & småttigt ♡ ...

  SvaraRadera
 12. Jag brukar promenera på ett område som heter Gulzaudden här i Luleå!
  Det är härligt att gå=) Synd men sant har jag ingen att gå med men jag tar promenaderna själv och går runt och grubblar som jag gör för det mesta.

  SvaraRadera