onsdag 20 maj 2015

In i podvärlden!

Jag är ganska så ny i poddvärlden, men jag är glad över att jag har upptäckt den. Det är inte alltid jag är på humör att lyssna på musik, under mina promenader eller träningspass. Då passar det perfekt att lyssna på ett trevligt att lyssna på ett avsnitt. Det finns många poddar att välja på och jag har hunnit lyssna på några olika. Här recenserar 6 olika. 
Lättsam podd
Den allra första podden jag lyssnade på var Wahlgren & Wistam. Innan dess visste jag knappt var en podd var. Jag gillar denna! Den är lättsam och omväxlande. Dock tar den inte upp några allvarliga eller viktiga ämnen direkt. De har heller inga inbjudna gäster, men jag gillar ändå att lyssna på Sofia och Pernilla. Man får reda ganska mycket om dessa två kändisar. 

Fjortispodd
Podden Måndagspepp kan inte direkt vända sig till min målgrupp direkt. Jag lyssnade kanske 5 minuter av ett avsnitt och pausade sedan. ALDRIG MER! Är du tonåring, är denna podd kanske något för dig. 

Kul!
Podcasten Pojkdrömmar drivs av Calle Schulman. Han intervjuar folk med yrken som han själv drömde om när han var liten. Jätteroligt att lyssna på!

Lägg till bildtext
Jag har lite blandade känslor för denna podd. Intressanta gäster i de olika avsnitten räddar Fröling & Da Silva ganska så rejält, som exempelvis Vimmelmamman som delade med sig av tiden då hon hade cancer. Både Tilde och Karin höll en känslosam och bra intervju. Men annars känns det hela ganska så "billigt". Tilde Frölings språk är ganska billigt och de pratar ganska mycket om saker "under bältet". Ord som fi---, ku-, knu--- förekommer. 

Gry Forsell
Hemma hos Gry gillar jag skarpt! Hon har podden tillsammans med sin man Alex och Malin Stenbäck. Jag tycker om samspelet dom emellan och de har trevliga gäster. Jag gillar särskilt avsnittet med Amelia Adamo. Hon sade så många kloka saker att säga. Amelia verkar minst sagt vara en fascinerande kvinna som jag gärna hade velat lyssna på under en föreläsning eller liknande. 

Trevliga tjejer att lyssna på!
Podden Lillelördag lyssnade jag första gången på idag faktiskt. Det är en podd jag verkligen kommer att lyssna på fler gånger. Jag kan kanske inte yttra mig så mycket mer om poddens innehåll, men jag gillade skarpt att lyssna på Ann Söderlund och Anitha Schulman

Vad tycker du om dessa om du nu har lyssnat på dom?

17 kommentarer:

 1. har nog aldrig lyssnat på nån podd

  SvaraRadera
 2. Jag har ju en tonåring i huset och de poddar jag råkat tjuvlyssna på är mest flams. Men jag blev nyfiken på några som du ger förslag till. Ska kolla in Grys till en början.
  /P

  SvaraRadera
 3. jag är också helt ny i det här, har inte lyssnat på någon av dom =)
  Kramis

  SvaraRadera
 4. Jag har faktiskt inte tagit mig tid till att lyssna på poddar, det finns ju hur många som helst!

  SvaraRadera
 5. Svar: Det hoppas jag med ...

  SvaraRadera
 6. Jag har inte eg fattat riktigt vad en pod är......
  Hur gör man? När jag promenerar har jag typ 5 låtar som jag älskar...dom går om o om o om igen hela promenaden.
  Det låter kul att höra ngt nytt.
  Vad behöver man ha/göra?

  //Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ladda ner appen podcaster om du inte redan har den appen på din mobil. Där kan du söka efter de poddar du är intresserad av. Klicka på prenumerera.

   Radera
 7. Har aldrig lyssnat på något sånt, och nu hinner jag inte haha :)

  SvaraRadera
 8. Jag har aldrig lyssnat på en pod överhuvudtaget, måste ju börja känner jag :D

  SvaraRadera
 9. Nopp, inte lyssnat visste knappt vad det var. fast nu blev jag lite sugen på att lyssna. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 10. Tack för jättebra recensioner! Skall lyssna på några av dem. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 11. Pernillas och sofias lyssnar jag på. Gillar skarpt. Får väl kolla in grys också

  SvaraRadera