tisdag 30 juni 2015

Vill du få en snygg bränna?

Nu kommer sommarvärmen. Så skönt! Men man måste då vara extra noga med att smörja in sig, så man inte bränner sig. Jag behöver särskilt noga tänka på det. Jag har ibland slarvat och då får man ju oftast betala för det efteråt. Här får ni fem bra tips på hur man sköter om sin hud från Louise.  Ingen vill väl bränna sig i solen?
Skrubba dig innan du lägger dig i solen. Vid skrubbning försvinner de döda och gamla hudcellerna och nya bildas och gör sig redo för solen.
Börja med en hög solskyddsfaktor och trappa sedan ner till en lägre faktor när kroppen är van att ligga i solen, istället för att börja med sololja. Själv använder jag aldrig olja. 
 Om du smörjer dig regelbundet, ger du fukt åt huden. På det sättet kan du lättare få solbränna. En fuktig hud absorberar solens strålar lättare än vad torr hud gör.
Drick ofta vatten! Det är särskilt viktigt att göra det på sommaren. Detta måste jag tänka på. Jag dricker för lite vatten i vanliga fall och i sommarvärmen är det ju ännu viktigare att få i sig vatten.

Rör på dig i solen. Då får du en snyggare bränna över hela kroppen. Solar du bara på stranden, blir du brun på fram- och baksida. Men på sidorna då? Om du exempelvis spelar tennis eller joggar i solen, får du en jämnare bränna över hela kroppen.

10 kommentarer:

 1. Bra tips - och jag är glad om jag kan motverka bonnabrännan i år! :P

  SvaraRadera
 2. Härliga tips :) Jag har själv drabbats av hypopigmentering, så vad jag än gör blir det ingen jämn bränna, hehe! men sola säkert måste man ju ändå ^^

  sv: Tack, vad bra att du tycker det, jag tycker som att de är för fina för att ha chips i, men de är för fina för att stå gömda i ett skåp också >.<

  SvaraRadera
 3. Många bra och viktiga tips!
  Dessutom om olyckan är framme, man kanske har badat bort solkrämen och bränt sig, så är ju aloe vera gelly perfekt! Ekologisk sådan kan du hitta hos mig ;) Plantan på tub!
  Ha det gott!
  Lisa
  www.majamyra.se

  SvaraRadera