fredag 10 juli 2015

Avdelning 73


Läsvärd

På campingen läste jag ut Avdelning 73 som är skriven av Sofie Sarenbrant. Hon har blivit en av mina favoritförfattare. Hennes tidigare böcker har jag också läst. Avdelning 73 är en fristående fortsättning om kriminalinspektören Emma Sköld. 

Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.Avdelning 73 är en ny och krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. Det är den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld.Boken är väldigt lättläst och jag gillade den skarpt. Först blev jag dock lite besviken, för jag tyckte att man alldeles för tidigt i boken visste vem som var den skyldige. I slutet blev det en förvånande vändning. Man kan aldrig vara så säker med andra ord. Nu funderar jag på om det verkligen kan bli en uppföljning eller inte. Eller har Sofie Sarenbrant tänkt att skriva en ny serie med andra karaktärer?

5 kommentarer:

 1. Denna vill jag läsa!

  sv: Jag valde delvis nouw pga att man tjänar pengar på det men mest för att jag ville prova något nytt! Devote och for.me gillar jag inte riktigt så det fick helt enkelt bli nouw :)

  SvaraRadera
 2. Gillar omslaget, ser spännande ut med bara det liksom :D

  SvaraRadera
 3. åh, den vill jag läsa, kanske det blir nästa bok i sommar :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut att du ska läsa den!

   Radera