fredag 31 juli 2015

Bloggintervju: cjssong

Bloggerskan Cajsa
Hej Cajsa! Varför kallas din blogg för cjssong?
Bloggen kallas cjssong (uttalas CJ's song) då jag har en musikblogg och mina amerikanska vänner som inte riktigt kan uttala "Cajsa" kallar mig "CJ" för att underlätta för sig själva. Ville ha ett nytt bloggnamn en dag och lekte fram lite olika alternativ och vad som kom ut från det blev CJ's song. Idag hatar jag mitt bloggnamn men hoppas på att byta till rätt och slätt "cajsalindahl.se" till hösten.

Berätta kort om dig själv.
Jag är snart 25 fyllda och bor utanför Stockholm. Jag brinner för musik och Jesus och har ofta full rulle. 

Varför började du blogga?
Grundtanken med min blogg var att jag skulle blogga om gångerna då jag träffade Pernilla Wahlgren och Nanne Grönvall som är mina stora idoler, för att minnas dem gångerna lite extra. Självklart håller sig aldrig en grundidé och idag har bloggen spirat ur kontroll och handlar om det mesta i mitt liv.

Beskriv din blogg med tre ord.
Överfylld, bred och valmöjligheter (kanske inte låter som tre roliga ord men det beskriver verkligen min blogg) :P

Vem är din största förebild och varför?
Jag har ju mina idoler som då är Nanne Grönvall och Pernilla Wahlgren och de har varit en del av mitt liv sedan jag var liten men mina största förebilder (Har två) är Jesus då kan dog för att rädda mig! Han gjorde så mycket coola grejer på jorden och hjälpte så  många och gör det än idag. Också min vän Linnea. Hon inspirerar mig till så mycket och hennes attityd till livet är något jag skulle vilja spegla. 

Vad är du utbildad till och vad jobbar du med?
Jag är utbildad sångerska/musikalartist och musikhandledare. Jag är för tillfället sjukskriven men jobbade som musiklärare och till hösten ska jag gå bibelskolan.

När man läser din blogg, förstår man att du är kristen. När och hur blev du troende?
Jag blev frälst den 24/11 2013, så jag är väldigt nyfrälst.
Mitt vittnesbörd är ganska långt men... Jag har haft otroligt tuffa perioder i mitt liv och 2013 var inget annorlunda. Jag mådde skit och kände mig totalt meningslös i världen. Jag träffade min vän Linnea i september det året och blev Linneas praktikant på hennes jobb. 

Jag kände äntligen att jag kunde vara till nytta här i världen även om jag fortfarande tyckte att livet var tungt och hade otroligt jobbiga tankar kring liv och död. Vi började prata om övernaturliga grejer och Linnea började predika Jesus för mig. Liksom många tycker att jag är lite weirdo när jag pratar om Jesus så tyckte jag det om henne också, men jag lyssnade och jag tog in även om jag inte kunde tro riktigt själv på det hon sa. 

För att göra en lång historia kort så hoppar vi fram lite i berättelsen och jag började följa med Linnea till kyrkan fast att jag fortfarande inte var troende. Och en söndag hände det! Jeff Leake från Amerika gästpredikade i församlingen och under tiden som han predikade så var det som att hela lokalen tömdes på folk och kvar var jag och predikanten. Men det var som att det inte ens va predikanten heller där, utan det va Jesus som stod där framme och predikade till bara mig! När frälsningsinbjudan gjordes, grät jag och jag räckte upp handen för att ta emot Jesus och det gjorde jag. Det var det mest intensiva jag någonsin varit med om. Jag grät, Linnea grät, min andra vän Linnea grät...Efter detta möte med Jesus, är jag en helt ny människa och det går inte att beskriva kärleken man känner!

På vilket sätt hjälper Gud dig i vardagen?
Han skyddar mig och har alltid en plan för mig. Att tänka så och veta det hjälper oavsett vad jag tar mig för att göra under dagarna. Han håller mig på den raka vägen så att jag inte går in på de krokiga vägarna.

Vilken tid av ditt liv har varit den svåraste eller jobbigaste? Hur kom du ur det?
Jag har nog inte haft en svåraste tid. På ett sätt så vill jag säga att jag har haft det svårt hela mitt liv och det är sant men samtidigt har jag så underbara mirakler som sker i min vardag hela tiden och sedan jag blev frälst försöker jag att se till dem snarare än all skit som händer hela tiden. Det är inte lätt och jag misslyckas ofta men jag försöker. Jag har perioder då jag inte vill leva längre som kan vara ganska långa av massa skit, men sedan har jag fantastiska perioder också där jag bara vill lovprisa Jesus och känns friden inom mig.

Sångerskan Cajsa

Vilka är dina största intressen?
Musik är nog mitt största intresse. Fota var ett intresse för mig men tyvärr har det förstörts riktigt ordentligt för mig och är det inte att jag ska ta lätta bilder till bloggen utan andra bilder så drar jag mig för det. Tycker inte alls det är kul längre.

Har du några framtidsdrömmar? Jag hoppas på att komma någonstans med min musik, vilket innebär att jag måste börja skriva eget material vilket jag verkligen inte är bra på och för lat för men vill verkligen få jobba på scenen i framtiden. Annars bara att följa Guds plan för mig och se vars hans väg tar mig.

/Cajsa Lindahl

Besök cjssong.se

4 kommentarer: