torsdag 23 juli 2015

Bloggintervju: Karin O

När jag startade min första blogg 2007, valde jag bloggportalen blogg.se. På portalens startsida syntes ofta Karin Olofssons blogg. Jag började genast följa hennes blogg. Jag tyckte att hon skrev bra och hade med många fina bilder. Hon började sedan jobba för blogg.se med kontor i Kalmar. Karin flyttade utomlands och minskade på bloggandet. Nu har hon en ny blogg och den fann jag inte för så länge sedan. Självklart ville jag passa på att intervjua henne.

/Junitjej


Många minns dig som karinolofsson.seblogg.se. Din blogg syntes ofta på startsidan. På vilket sätt är din blogg annorlunda idag?
Egentligen är den ganska lika. Mer en nystart som är inriktad på livet som förälder! 

Vilket är ditt yrke och vad har du för utbildning?
Jag arbetar med webbsupport på en stor svensk sajt. Har utbildning inom medie-kommunikationsvetenskap samt journalistik.

Jag började blogga på blogg.se. Där jobbade du. Varför slutade du jobba där?
Vi flyttade utomlands och bodde i Asien i fyra år. Det blev ett nytt kapitel efter det.

Du bodde ett tag i Shanghai. Bor du fortfarande där?
Nej, vi flyttade hem i november 2014, då sonen precis skulle fylla ett år.

Berätta om hur det är/var att bo i Shanghai.
Fantastiskt på många sätt! Ett helt annat sätt och leva - på många sätt lyxigare, med pool och gym på våningen under, städerska och storstadsliv med fler restaurangbesök än hemmamiddagar, städerska och taxi istället för tunnelbana. Men vi har mycket annat som är lyxigt i Sverige. Till exempel att kunna andas frisk hälsosam luft. Men man kan säga att vi levde ett liv i Shanghai innan vi fick barn. Och ett lite annorlunda när vi fått det. Började plötsligt längta hem till Sverige.

Det var dock väldigt många svenskar som bodde i Shanghai och något av en svensk babyboom när vi fick vår son. Hade många fina mammavänner att hänga med - det var så lätt att träffa nya vänner där! På ett helt annat sätt än vad man gör hemma i Sverige, Stockholm. Där var vi ett helt gäng som fick barn ungefär samtidigt. Här känner jag ingen som väntar smått. Jag kan sakna Shanghai men jag älskar nu att bo i Sverige - aka “spa-land”, trivs som fisken i vattnet och skulle inte vilja flytta tillbaka.Följer du några bloggar? Vilka isåfall?
Jag gjorde det förr, men tyvärr finns det ingen tid och de jag följde ett tag (mamma/tränings/löpnings-bloggar) har slutat. Tipsa gärna om ni vet någon!

Har din syn på bloggandet ändrats genom åren?
Absolut!

Du väntar ditt andra barn. Påminner denna graviditet om den förra?
Både ja och nej. Jag mådde lika dåligt och var lika trött i början. Men förra graviditeten kunde jag inte jogga ett steg och nu sprang jag på 10 km/h i vecka 30. Första var jag dock “gravid på heltid”. Den här gången har jag heltidsjobb och en 1-åring:)


Hur skulle du själv beskriva dig som förälder?
Lekfull och bestämd.

Har du och din man gemensam syn på uppfostran?
Det skulle jag absolut säga att vi har.

Berätta om din uppväxt.
Ensambarn, villa i svensk småstad, många resor, friidrott och träning. 

Du är flitig med träningen. Vad för sorts träning tycker du bäst om? Hur ofta tränar du? Vilka är dina framtidsdrömmar? Löpning är såklart favoriten - finns inget annat som peppar så mycket, men då och då får jag mina ryck (veckor) då jag drömmer om att bli fitness body builder, haha.

/Karin O

Besök mammapower.se!

10 kommentarer:

 1. Åh den tjejen minns jag också. Brukade läsa hennes blogg då och då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du också läste hennes gamla blogg!

   Radera
 2. Svar: Vad roligt att du gillar dem :)

  SvaraRadera
 3. Svar: Ja, det var underbart. Hoppas jag får träffa Ida igen, kostar dock en del att flyga dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men kan hon inte komma till dig då?

   Radera
 4. sv; nu följer jag dig med! Blev nummer 328!

  SvaraRadera
 5. Vilken intressant intervju, igen. Tack för alla bloggtips. :)

  SvaraRadera
 6. Tycker verkligen om dina intervjuer! :)

  SvaraRadera