lördag 11 juli 2015

Life of Johanna

Johanna Nilsson

Berätta kort om dig själv.
Oj nu känns det som jag är på anställningsintervju haha. Jag är en glad, sprallig och sporttokig tjej som gärna umgås med min familj.

Varför började du blogga?
Jag började blogga redan på lunarstorm när de skaffade den funktionen och tyckte det var roligt, sedan såg jag en av mina lunarvänner hade en blogg utanför lunar, så jag blev sugen och tänkte att jag med skulle skaffa en sådan blogg.

Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat sedan september 2006.

Hur många besökare har du per dag?
Oj, det är olika från dag till dag och hur aktiv jag är, men ca 100-200 om dagen. Det var mer innan jag fick barn och hade mer tid. Nu känns inte antalet viktigt längre utan de som besöker och kommenterar är de som är viktiga. 

Beskriv din blogg med tre ord.
Öppen, Ärlig och välkommande. 


Att du är ett stort Kent-fan känner vi till. Berätta varför du gillar Kents musik så mycket.
Jag gillar soundet, Jocke Bergs röst och hans otroliga förmåga och skriva låtar. Det var en slump att jag började gilla Kent. jag hörde en låt på P3 med Kent och sen sa jag till en vän: Har du hört denna med Kent? Min vän var stort Kent-fan och han invigde mig i mer av deras musik. Senare samma år fyllde jag 20 år och fick då en biljett av honom till deras konsert i Globen. Och sedan dess är jag fast. 

Att bli förskollärare, var det ett självklart yrkesval för dig?
Ja det har varit ganska självklart. Redan som liten gillade jag ha hand om barn och när vi blev större lekte jag gärna skola med mina syskon och grannar. Så det föll sig ganska naturligt att jag skulle söka in till barn och fritid på gymnasiet och sedan blev det högskolan. 


När du träffade Erik, dröjde det inte länge innan ni skaffade hus och barn. Har ni aldrig tvekat? 
Inte en sekund har vi tvekat. När jag träffade Erik var det som en stor pusselbit föll på plats i mitt liv. Sedan blev vi gravida utan egentligen bestämt eller pratat om det mer än att ja i framtiden. Men det fanns inga tveksamheter om att vi skulle fullfölja graviditeten. I och med vi väntade barn, kände vi båda att ett hus skulle vara smidigare. Vi hade tur som hittade ett hus, som bara några få hade kikat på.Kommer du och Erik gifta er?
Det hoppas jag verkligen vi kommer göra. Det är ju skottår nästa år har jag hört……

Efter att ni fick Hugo, läser du en annan typ av bloggar, typ mammabloggar?
Jag läser i stort sätt samma bloggar som innan, hinner inte leta upp så många nya, men intresset för läsa andra med barn i Hugos ålder är större. Och några av de jag följer, har barn födda någon månad innan. Så det är extra kul.På vilket sätt har du förändrats efter att ha blivit mamma?
Att jag nu helt plötsligt går runt och oroar mig för saker jag inte skänkte en tanke på innan jag fick barn. Annars tror jag att jag är samma person som innan, men att någon annan behöver mig nu och att han kommer först. Alltid. Är jag hungrig och han är hungrig då är det han som får mat och jag får vänta tills han är nöjd. Jag har också lärt mig och prioritera annorlunda. Det finns saker i livet innan som var viktiga, men som nu inte kommer lika högt upp för jag har Hugo. Jag är fortfarande jag, men jag är också mamma.


Hur ser dina framtidsdrömmar ut?
Ja jag vill ju såklart gärna gifta mig med Erik. Sen hoppas jag komma på vad jag vill göra efter föräldraledigheten. Jag känner att jag är färdig med förskolan. Jag skulle vilja göra något nytt. Men jag har tid på mig och fundera. Skulle jag inte komma på det, har jag ändå min tjänst kvar. Hugo har fått mig inse ännu mer att jag ska göra något jag verkligen vill. 

/Johanna

(Klicka på bilden för att komma till bloggen.)10 kommentarer:

 1. Vad intressant att läsa och veta lite mer om henne! :)

  SvaraRadera
 2. Tack för att jag fick vara med! :)

  top 10 är en widget wordpress har som man kan lägga till, så vet inte om den finns till blogspot :(

  SvaraRadera
 3. Ja det är riktigt härligt med egen trädgård :)

  SvaraRadera
 4. Vad rolig intervju eller vad man ska säga:)

  SvaraRadera
 5. spännande att läsa :) Läsr ju hennes blogg :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också läser henens blogg!

   Radera
 6. Kul att få läsa lite om dej:)

  SvaraRadera