onsdag 5 augusti 2015

En kvinna över 40 år

Författaren Frank Kaiser har skrivit en kolumn om varför kvinnor över 40 år är bäst. Här är hans text som har spridit sig runt om på nätet. (Den kursiva texten är mina egna ord).
– En kvinna över 40 kommer aldrig att väcka dig mitt i natten för att fråga ”Vad tänker du på?”. Hon bryr sig inte om vad du tänker på. Om en kvinna över 40 inte vill se en fotbollsmatch, sätter hon sig inte bredvid dig i soffan och klagar. Hon går någon annanstans och gör något hon gillar istället. Och oftast är det mycket mer intressant.
Det är skönt att kunna saker på egen hand. Man måste inte klistra sig fast i varandra, även om man älskar varann väldigt mycket. Jag kan tycka det är skönt att göra saker utan min man ibland. Men jag tror min man håller med mig om att jag ofta frågar honom hur det är eller om det är något särskilt han tänker på.
– En kvinna över 40 känner sig själv bra nog för att känna sig trygg i vem hon är, vad hon är, vad hon vill ha och vem hon vill ha det ifrån. Få kvinnor över 40 bryr sig ett dugg om vad du tycker om henne eller det hon gör.
– Kvinnor över 40 är värdiga. De ställer sällan till med scener när ni är på operan eller på en fin restaurang. Men, om du förtjänar det, kommer hon självklart inte att tveka att skjuta dig om hon vet att hon kommer undan med det.
Det stämmer in på mig. Jag skulle aldrig komma på tanken att ställa till med en scen på en offentlig plats, även om det skulle vara något jag irriterar mig på. 
– Kvinnor över 40 är generösa med att ge beröm, ofta helt oförtjänt. De vet hur det känns att inte bli uppskattade.
Jag säger ofta till min man hur mycket jag älskar honom. Jag vill ju höra samma sak från honom, ju! Han får också höra av mig att hans mat är god och hur fin han är.
– En kvinna över 40 har självförtroende nog att introducera dig för sina vänner. En yngre kvinna med en man kan ofta till och med ignorera sin bästa vän eftersom hon inte litar på sin man i närheten av andra kvinnor.
– Kvinnor över 40 bryr sig inte om ifall du blir attraherad av hennes väninnor, för hon vet att vännerna inte skulle svika henne.
– Kvinnor blir synska med åren. Du behöver aldrig betro dina synder för en kvinna över 40. De bara vet ändå.
– En kvinna över 40 ser elegant ut i knallrött läppstift. Så är det inte med yngre kvinnor. Ett par fler rynkor gör kvinnan över 40 sexigare än alla sina yngre medsystrar.
Det håller jag inte med om. Jag vet inte någon som är snygg i knallrött läppstift. 
– Kvinnor över 40 är ärliga. De berättar på en gång att du är en dumbom eller om du uppför dig som en. Du vet var du har henne.
Källa: Suddenly Senior

Det är kanske inte är så dumt att vara över 40 år, ändå. Dock känner jag mig inte så gammal. Jag vet inte vad det beror på. Barnet i en är väl fortfarande kvar på något vis.

3 kommentarer:

 1. Jag har också läst den där listan och det är mycket som stämmer, men jag håller helt med om det där med läppstiftet ;) Och man är inte äldre än man känner sig, ibland känns det som jag ljuger när jag säger hur gammal jag är :D hahaha! Men vem skulle ljuga om att vara över 40? ;)

  SvaraRadera
 2. Det var en rolig lista där mycket stämde. Men som ni redan sagt rött läppstift???
  Jag kan tycka att det är snyggt på vissa ibland och beundrar dem som vågar och kan köra på det.
  Men jag känner mig bara fånig och som en clown i rött.

  Barnet i mig kommer förhoppningsvis att alltid vara kvar. Allt blir så mycket roligare om man får leka och tramsa ibland.

  Kramis Kamilla

  SvaraRadera
 3. Kan bara instämma! Kvinnor över 40 är bäst men eftersom både jag och min fru bara har ett par år kvar så får jag kanske snart säga att kvinnor över 50 är bäst :-)

  SvaraRadera