lördag 22 augusti 2015

En upplevelse av dåtid

Tidigt steg vi upp imorse. Redan kl 7 var jag uppe, men min man var uppe tidigare. Dusch, hundpromenad, packning av diverse saker som badlakan, vatten till hundarna och picknickmat såsom goda mackor och kaffe. Redan vid halv 9 satt vi i bilen och riktade kosan mot Marstrand.
Marstrandsön
När vi kom fram till Koön, var det enkelt att hitta parkering. Det fanns gott om platser. Puh, vilken tur! Anledning till att varför vi åkte hit var för Sekelskiftesdagarna
Första "problemet" vi stötte på var att skaffa biljett till färjan över till Marstrandsön. Det gick inte att köpa på själva färjan, men det gick att köpa på automaten intill. Det var mycket att läsa innan man förstod vad man skulle göra. Det bildades en kö bakom en och då blev man lite stressad och valde att gå därifrån. Det fanns ett annat alternativ och det var att välja biljettluckan, men den öppnade inte förrän kl 10. Som tur var kunde man skaffa SMS-biljett. Medan vi gick på färjan, så löste vi detta. 

Gott fika!
När vi kom över till Marstrandsön, var det ganska tomt med människor. Så skönt att det ännu inte var knökat med folk, utan vi kunde ta det lugnt. En del stånd packades upp. Vi passade på att ta en fika på Tant Bergs konditori, kaffe och kardemummabulle. Så gott!

Marie & Kenta
Flera var klädda i annan klädsel och man fick se små skådespel här och där. Verkligen roligt! 

Häst och vagn
Om man vill, fick man åka häst och vagn. Det fanns även små stånd att besöka längs med kajen. Vi gick här med våra hundar och bara njöt!

Yambo och Balder

Ja, båda hundarna var med. De var så himla duktiga! Trots sol och mycket folk, var de coola och trevliga. Vi gjorde allt för att de skulle kylas ner. De fick bada, ligga i skuggan och de fick dricka vatten flera gånger. De hade det så bra! Jag vet inte hur många det var som stannade till och beundrade Balder. Flera klappade honom. Han är en ögonmagnet! Många beundrade Yambo också, naturligtvis.

Vilka fina utstyrslar!

Oscar den II
Ångbåten Bohuslän (men kungens båt kallades för Drott) lade till vid hamnen. Kungen Oscar II steg iland med sin medhjälpare Otto Palmstierna. 

Kungen på plats
Kul att bjudas på skådespel så här! Jag tror jag får plugga på mer om alla de svenska kungarna. Nu är det ju kul att känna till mer om den svenska historiken.

Härliga baddräkter!
Vid Båtellet kunde man beskåda kungadoppet. Kungen badade aldrig, men han var med själva gymnastiken en stund innan han skulle gå och röka (eller umgås med damer...). 


Vi fick en toppendag på Marstrand! Att det var toppendag med sol och värme var heller inte fel. Det blir nog en tur hit nästa år också. 

8 kommentarer:

 1. Åh,så underbart ....
  Tack så ♡-ligt för att du tog med "mig" till Marstrand!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Kul att du gillade "resan"!

   Radera
 2. Det där såg kul ut! :)

  Och häst och vagn har jag aldrig åkt!!

  SvaraRadera
 3. Vi bor nära Marstrand och jag har aldrig gillat det stället. Men då vi ganska ofta har besök från andra länder så tar vi dom alltid dit och alla verkar älska platsen då den tydligen är mkt exotisk för våra gäster :-)

  Min pappa hjälpte till att renovera motorn på båten Bohuslän för många år sen :-)

  Jag skulle gärna klätt ut mig i dessa klänningar iofs :-)


  SvaraRadera