söndag 30 augusti 2015

Spårövning i skogen

Vilken underbar dag vi har haft! Jag vaknade av att solen sken genom fönstret. Ett härligt sätt att vakna upp på. Jag tog ut hundarna på en morgonpromenad. Det var dagg i gräset, men det torkade upp snabbt.

Ut till skogs
Efter alla morgonbestyr var det dags att åka till brukshundsklubben. Där skulle vi spendera flera timmar med Balder och de andra valparna på kursen. Det var dags att prova på en spårövning. Maken fick lägga ut spåret(i detta fall var det Balders bollar och kampleksak), som hunden inte fick se. Sedan skulle Balder få söka upp dessa. Det gick bra, men han fokuserade mer på att hela flocken var med. 

Gott fika
Så gott det var att sitta ute och fika! Solsken och valpar runt omkring. Underbart!

Flitig ögonkontakt med husse
Innan det var dags att åka hem, fick vi träna i kom och gå i koppel. Det gick ju hur fint som helst. Balder hade koll på husse hela tiden. Vi fick också ställa oss i en liten ring, så valparna kom nära varandra. Så duktiga de var! Balder började inte leka med någon. Bra där!

13 kommentarer:

 1. Men så roligt! Älskar att gå kurs med min hund! :)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt :) Har aldrig spårat med min hund faktiskt!

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig dag med vovvarna! Kram

  SvaraRadera
 4. Åh vilken härlig och rolig dag :D

  SvaraRadera
 5. Hej! Nu har jag lottat ut vem som blev Veckans bloggläsare på min blogg, så in och kika om det blev du! Om inte, var gärna med igen! :)
  Kraam!

  SvaraRadera
 6. Kul att vara ute med hundarna! Jag önskar att jag inte var allergisk så jag också kunde ha en hund =( Får nöja mig med en ödla =)

  SvaraRadera