onsdag 27 januari 2016

Dagens bästa och sämsta

Så vackra!
När jag mötte upp min man vid tåget idag, så hade han köpt dessa vackra rosor till mig. Så glad man blir av en blomsterbukett! Vackra rosor och de luktar sååå gott.

Balder ville vara med på bild.
Aj, vad min vänstra häl ömmar! Jag misstänker att jag har fått hälsporre, men helt 100 är jag väl kanske inte. Hålfötterna har besvärat mig tidigare. Då ömmade mina främre fotdynor på höger fot. Då fick jag inlägg gjorde för mina fötter. Det slutade att göra ont. Eftersom det inte passar att stoppa in inläggen i alla skor, så har jag slarvat med att använda inläggen. Men nu har jag tagit fram dessa igen och jag hoppas på det onda snart försvinner. 

Har någon av er haft hälsporre? Har ni några goda råda att ge?

15 kommentarer:

 1. Hoppas att du snabbt bli bra i hälen, och att det inte är hälsporre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det onda börjar släppa, känns det som. Det var kanske inte hälsporre trots allt.

   Radera
 2. Jag har haft hälsporre. Köpte ett speciellt inlägg till skorna, men det slutade med att jag fick ta en kortisonspruta och sedan dess är det puts väck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skaffade du inlägg hos en ortopedtekniker? Tog det lång tid innan du fick kortisonsprutan mot hälsporren?

   Radera
 3. Jag trodde jag har hälsporre, men gick till sjukgymnast och det jag har är plantarfascit (googla) vilket är vanligt när man har hög hålfot ( jag har väääldigt hög hålfot). Så med ett gäng övningar så börjar jag nu efter 4 veckor att bli bättre.
  Säg till om du är intresserad av övningarna kan jag kopiera papperna och skicka till dig!
  Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men plantar fascit betyder ju hälsporre!

   Radera
  2. Hälsporre är när det växer till en liten "bennabb" på hälbenet och det irriterar då på plantarfascian, medans plantar fascit är när plantarfascian är inflammerad (och det kan den bli även utan benutskottet. Men i "dagligt tal" säger man hälsporre till båda tillstånden.
   I mitt fall är det endast inflammationen utan bentillväxten, det är kanske samma behandling?

   Radera
 4. Svar: Det hoppas jag med, tack!

  SvaraRadera
 5. Vackra rosor. Jag har tyvärr inga råd ang. eventuell hälsporre.

  SvaraRadera
 6. Jepp..

  Jag kör med kuddar i skorna.. finns på sportbutikerna. Typ en hundring drygt för ett par.
  Sen är det bara att vara flitig med tåhävningar (extra effektivt i trappa eller från hög tröskel) tåkrypningar och "hälhopp/studs". Också bra att stretcha foten eftersom det är senan under foten som orsakar smärtan i hälen.

  Det funkar jättebra för mig.. snabbt reslutat och sen klarar jag mig med inlägg i jobbskorna. Har även inneskor hemma när jag typ städar eller gör annat som tar tid. Men i vanliga skor klarar jag mig utan - just nu. Men ibland brukar jag få klämma ned ett par hälkuddar även i ytterskorna. Och när det blir besvärligt igen... dags för tåhävningar och liknande ett (kort) tag... :-)

  SvaraRadera
 7. Så gosigt :) min pappa har hälsporre, han får rehab och specialsulor för det. Hoppas det går bättre :)

  SvaraRadera
 8. Krya på hälsporren!Men vackra rosor!

  SvaraRadera
 9. Jag tycker man ska vara rädd om sina fötter, jag har stor hålfot så jag går till ortopedtekniner och låter dem göra mina sulor. Jag har flera som passar till olika skor. Dom där grå sulorna höll inget bra. Nu har jag blåa. Har haft gula emellan också... En ortopedtekniker kan tex se om dina sulor behöver bytas ut också... Tänk på att du ska gå långt med dina fötter.

  SvaraRadera

 10. Jo min ortoped brukar titta på håll hur jag kliver/går och riktar in vinkeln på foten, ingen har ju lika fötter heller, jag vet att sportaffärer brukar ha duktiga tekniker också. Men jag håller mig till sjukhuset på hemmaplan.

  SvaraRadera