lördag 20 februari 2016

Hatar dessa statusuppdateringar!!!


Tröttsamma statusuppdateringar!
Jag spyr nästan över alla dessa statusuppdateringar på facebook, som talar om att man ska kopiera en text och klistra in på sin egen status. En del av dessa texter är så långa att jag slutar att läsa efter en mening. Om man är emot mobbing (vem är inte det?!) ska man sprida en färdig text. Om jag inte kopierar och klistrar in texten, är man hjärtlös då? Om jag gör det, slutar då all slags mobbing? Eller visar jag stöd åt en människa med exempelvis psykisk ohälsa bara genom en kopiera en text? Man ska visa att man bryr sig, kan det stå i texten. Jag bryr mig, men jag behöver inte tala om det på fejjan. Det finns andra sätt. 

Jag kopierar inte texten, men bryr mig ändå.

Jag känner människor som har cancer. Jag tycker verkligen synd om dom och jag hoppas verkligen att de övervinner cancern och kan leva ett vanligt liv. Visar jag dessa människor mindre respekt, om jag inte kopierar in denna text på Facebook? Om jag gör det, blir mina vänner med cancer, stärkta av en sådan statusuppdatering på Facebook? Kommer de må bättre? Får cancerforskningen mer pengar? Nä, troligen inte.

Jag tror att man bekämpar mobbing och olika slags sjukdomar bättre på annat sätt. Man visar också respekt i verkliga livet och inte bakom en skärm. Sedan kan privata sms, mail eller brev vara en tröst, men inte alla dessa "kopiera och klistra in på din status"-meddelanden.

Men denna uppmaning är ju helt underbar:
"Var snäll och kopiera och klistra in detta på din status, om du konstant blir ombedd att kopiera och klistra in något på statusen av dina vänner som kopierar och klistrar in på sina statusar. Många kommer inte att kopiera och klistra in detta men mina verkliga vänner kommer att kopiera och klistra in detta på sin status, för de vet att detta blev kopierat och inklistrat av en kär vän för att de skulle få ännu mer skit att kopiera och klistra in."

Brukar du sprida dessa budskap med "... kopiera och klistra in" på Facebook?

14 kommentarer:

 1. Jag är rätt trött på sådana uppdateringar också!! Finns det något mer opersonligt och meningslöst man kan dela?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen meningslöst att dela dessa uppdateringar. Det leder ju inte till någonting alls.

   Radera
 2. Är ju inte på Fb,fast...Förstår dig helt!

  SvaraRadera
 3. Finns inte en chans att jag skulle kopiera och klistra in.... Hatar också de statusarna. Som du skriver, de leder ju inte till någonting!
  Ha en go lördag. Kram J

  SvaraRadera
 4. Ja, sådana där är ju så jobbiga. Vad jag känner har inte hela världen med att göra och om jag vill dela med mig så kan jag väl göra det med mina egna ord. Och folk man tycker om vet ju om att man tycker om dem utan att man måste kopiera och klistra in en status...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut ska man hellre välja sina egna ord om man vill dela med sig av något. Jag håller med dig helt!

   Radera
 5. Svar: Gör det! De är verkligen underbara :)

  SvaraRadera
 6. Det har den ju varit alltid runt den här tiden på året? ;)
  Plus att jag lägger ju upp videos från min Youtube kanal bara, hinner inte så mycket när jag jobbar massor.

  SvaraRadera
 7. Åh vad jag håller med dig, jag blir galen på dessa statusar och skulle aldrig kopiera och lägga på min status.
  Tror t.o.m att dom i min närhet som ex har cancer skulle bli förnärmande om jag la upp denna status ist för att höra av mig.

  Som du skriver det leder inte till nåt. Jag tror på handling och inte statusar på FB :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det finns fler som tycker som jag!

   Radera
 8. Kan inte låta bli att skratta lite :) Det kunde vara mina egna ord och jag kopierar aldrig dessa texter. Som de flesta personer har jag människor med diverse fysiska och psykiska sjukdomar i min närhet och jag visar att jag bryr mig om dem på mycket bättre sätt än att kopiera en meningslös text på fb.

  SvaraRadera
 9. Vad är det för skillnad på att Dela resp. Kopiera och klistra in? Nån som kan förklara?

  SvaraRadera