måndag 8 februari 2016

Lyckad PR-kupp?!

PR-kupp eller inte?!
Jag är säkert en av få som inte tittade på Melodifestivalens första deltävling i lördags. Jag känner mig ganska så likgiltig inför tävlingen och tycker det räcker med EN uttagning. Finalen kommer jag säkert se.

Sedan tycker jag att uppståndelsen runt Anna Book bara känns både pinsam och uppförstorad. Anna känner sig "tom och bedövad" och undrar hur hon ska gå vidare bara för att låten blev diskad. Hon orkar inte att lämna hotellrummet och tillägger "Stannar här, det gör för ont att tänka i ord så jag återgår till att vara ensam, fortsätta att ha frossa". What?! vidare står det i tidningarna "Anna Book om sorgen". Man skulle kunna tro att det handlar om dödsfall i familjen eller att hon har drabbats av en svår sjukdom, men det är bara hennes låt som är diskad. 

Jag börjar fundera på om det hela är en PR-kupp. Anna firar 30 år som artist och Camilla Läckberg vill satsa på ny karriär som låtskrivare. Perfekt kombo?! Anna Book hade ju aldrig kunnat vinna med låten Himmel för två. Den är ju riktigt dålig! 
Annas och Camillas strategi:
 • Vi vet att låten kommer att bli diskad, men vi kör ändå.
 • Den blir diskad. Artisten gråter och får sympatier.
 • Låten är inte med i tävlingen, men Anna får sjunga den ändå. Det är ju så synd om henne.
 • Artisten får bästa sändningstid.
 • Låten spelas flitigt på Spotify.
 • Det blir comeback för Anna. Kanske en sommarturné väntar?
 • Låtskrivaren Camilla Läckberg tjänare extra kosing.
 • Låten och artisten hamnar i centrum, vilket annars inte hade hänt.
Tror ni verkligen att Anna hade kunnat vinna med Himmel för två, om hon hade tävlat med den?

19 kommentarer:

 1. Jag förstår sorgen, det är ju hennes comeback som ställdes in utan hennes makt att stoppa det. Det måste vara som en existentiell kris. Och nej, låten är ingen favorit för mig, hon skulle aldrig gå vidare med den, men ändå - att kalla hennes stora sorg för PR-kupp känns inte bra. Som att det är OK att underminera hennes starka känsla för att hon är en offentlig person. Det verkar rätt empatilöst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir en comeback ändå, fast att hon inte tävlar. I sommar åker Anna ut på turné.

   Jag tror att det var en PR-kupp utifrån textförfattarens sida.

   Radera
 2. nope.. ingen vinst för den låten. Nu vet jag iof inte hur den stod sig mot andra,eftersom vi INTE HELLER tittade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut ingen vinst! Men nu lyssnar ändå folk på låten.

   Radera
 3. Intressant tanke. Så hade jag inte tänkt...förrän nu. OM det är som du skriver så tycker jag att det är pinsamt gjort. Anna Book är en erfaren artist som borde ha kunnat få spelningar utan detta "fiasko". Jag tror inte att låten hade tagit hem mellon, men jag tror nog att det hade varit en låt som gått vidare till finalen. Mest tack vare "Anna Book". =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog att låten hade fått röster på grund av Anna Book, men inte för själva låten.

   Radera
 4. jag tittade inte heller
  men lyssnat på låten efteråt o tycker väl inte den va så dålig
  hur har det gått med balder er hund?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Balder mår bättre, men är ännu inte helt 100.

   Radera
 5. Hur mår Balder???? // Majsan

  SvaraRadera
 6. Ojojoj det märks att du inte vet mycket om Anna Book! Då ska man kanske inte uttala sig på detta kalla sätt heller! Riktigt lågt och rätt empatilöst!
  Vad får du ut av att skriva detta, allt måste inte delas med andra!
  Gör om gör rätt!

  SvaraRadera
 7. Jag tittar inte heller på det där tramset, och fick inte direkt någon större lust att göra det efter Annas oförståelse att reglerna som gäller alla andra deltagare också gäller henne...

  Det är inte det minsta orättvist!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu var det ju inte Annas fel utan killarna som gjort musiken! Ta reda på all fakta innan du uttalar dig och det gäller även dig Karin! Så fruktansvärt empatilöst av er!!!

   Radera
 8. Låten är inte bra så hon hade inte vunnit :)

  SvaraRadera
 9. Vi kollar på melodifestivalen varje år men det är för att barnen verkligen älskar det. Men att Anna blev diskad och inte kan ta det är ur dåligt tycker jag.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker att Annas låt var en av de bästa och synd att hon inte fick tävla. Tycker det var väldigt klumpigt gjort av de som hade ansvar för låten.
  Tycker att det var väldigt många dåliga låtar med i första delfinalen och hoppas på ett bättre startfält på lördag.

  Vicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var de ansvariga för musiken klumpga?! De borde ha vetat bättre!

   Radera
 11. Jag är ju lite mello-freak så jag tittade, såklart.... nej, låten har verkligen inte nån plats i finalen tycker jag. Jag tyckte inte ens att den skulle har gått till andra chansen utan åkt ut direkt ;-)
  Och att hon reagerade väl mycket, håller jag med om, låten kommer ju spelas ändå om den gillas av lyssnare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon hade åkt ut direkt om hon hade tävlat. Det är sanningen.

   Radera