onsdag 2 mars 2016

Jag och matlagning

Matlagning

Innan jag träffade min man, gillade jag verkligen att laga mat. Jag testade nya recept och jag tyckte själv att jag lagade ganska så god mat. Då var jag singel, brukade jag alltid frysa in maten, för då var  det ju bara att värma upp efter jobbet. När jag träffade den stora kärleken i mitt liv, då var det någon annan som tog hand om all matlagning. Jag har heller aldrig behövt hjälpa till att förbereda middagen. Jag har försökt att erbjuda mig till att hacka löken, men då har jag varit "i vägen". Numera är det alltid min man som lagar maten här hemma.  Han lagar väldigt god mat, så det gör ingenting att jag slipper göra iordning den. Samtidigt är det synd, för man kommer ifrån matlagningen ganska mycket. Om jag ska hårdra det, vet jag knappt hur man lagar till en måltid. Jag är den istället den s k Electro Karin, det vill säga "diskmaskinen" här hemma. Här diskas det för hand. 

Jag är ändå oerhört tacksam över att min man lagar maten. Det känns lyxigt att bara få sätta sig till bords och smaka på hans mat.  Jag är också väldigt glad över att hans mat smakar så gott! Jag funderar på att snart överraska honom med en ny stekpanna eller gryta. Att få ha bra köksredskap, måste vara guld värt om man gillar matlagning.

Vem lagar mat hemma hos er?

9 kommentarer:

 1. Jag har jobbat med mat och gillar att laga. Min man var livrädd att komma in i köket i början av vår relation, vi kunde inte laga mat ihop, jag lagade mest. Jag tror jag gjorde honom osäker. Sedan har det förändrats med åren. Han lagar underbar mat, och vi lagar nog ungefär lika ofta, och gärna tillsammans. Vi pratar mat, planerar mat och delar intresset, det är jag superglad för. Hoppas han släpper in dig i köket igen, även om det kan vara skönt att slippa så är det ju roligt också!
  Hälsningar Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul att ni delar matintresset!

   Radera
 2. En annan har aldrig varit så mycket för matlagning! :P

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att slippa laga mat, snäll man du har!

  SvaraRadera
 4. Här lagar vi mat båda två ungefär lika mkt. Den som lagar mat slipper diska, men vi har diskmaskin så det mesta åker in i den :)

  Tack är riktigt nöjd med väskan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt det måste vara att ha diskmaskin!

   Radera
 5. Det är för det mesta jag eftersom jag är hemma först. Sedan gillar jag att laga och hålla på i köket. Min man kan också laga så ibland så gör han det och ibland hjälpas vi åts.

  Vicki

  SvaraRadera