fredag 25 mars 2016

Tänk till om miljön


I media blir vi överösta med bilder från Nordpolen med isbjörnar som knappt har någon is att gå på. Jag blir riktigt ledsen, när jag ser sådana bilder. Jag vill inte att det går så långt att isbjörnar eller andra djur dör ut på grund av människans dumhet. Alla måste hjälpas åt med att spara på miljön. Jag försöker att tänka på och spara på miljön, men jag vet att jag kan göra ännu mer. 
Detta gör jag idag:
 • Släcker efter mig, när jag lämnar ett rum.
 • Jag duschar inte så länge. På så spar jag både på vattnet och uppvärmningen av det.
 • Jag återvinner batterier, glas, papper, wellpapp och glödlampor.
 • Försöker att välja miljövänliga rengöringsprodukter.


Jag försöker heller inte att köpa nya saker så fort jag har tröttnat på dom. Jag vill vänta till att de ska gå sönder. Att handla nya kläder är ju förstås väldigt roligt, men jag tycker att jag är duktig på att inte köpa för ofta. Jag har faktiskt aldrig köpt kläder på Myrorna eller i någon annan secondhand. Jag vet flera som både har gjort fynd och hittat fina exemplar i någon secondhandbutik. Kanske man skulle börja pröva det, trots allt. Jag tycker det är viktigt att spara på exempel elen

Alla kan göra en insats för miljön, både du och jag och ALLA!!!

Vad gör du?!


6 kommentarer:

 1. Ja, vi borde alla försöka tänka lite längre! Ingen vinner på att förstöra jorden!

  SvaraRadera
 2. Härligt, alla kan göra något!

  SvaraRadera
 3. ett bra och viktigt inlägg! det är lätt att glömma av miljön i en stressad vardag, så en liten reminder då och då behövs :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en påminnelse behöver vi alla ibland.

   Radera