tisdag 17 maj 2016

Så tacksam!


En hyllning!

Efter att ha spenderat flera timmar i väntrummet på akutmottagningen på Östra sjukhuset i lördags, så måste jag allt hylla personalen där och sjukvårdspersonal i allmänhet. Jag är otroligt imponerad och sååå himla tacksam! Visst tyckte man att det dröjde länge innan min man fick hjälp (sedan är det ju alltid trist att VÄNTA), men man förstod ju samtidigt varför. Flera ambulanser kom under kvällen och självklart ska de mest akuta fallen tas i första fall. Det finns ju såklart en prioriteringsordning. Genom rutan till receptionen, såg man ju att sjuksköterskorna hade fullt upp. Inte satt de och slappade sig precis.

Och vilka människor som kom och sökte vård! Man blev ju riktigt rädd för vissa, men jag är så imponerad av personalen hur de hanterade situationerna. En patient var väldigt blodig i ansiktet och väldigt aggressiv. Patienten slog hårt på väggarna och jag tänkte att snart slår han även till personalen, men hen lugnade ner sig snart, tack och lov. En annan patient sökte vård efter att ha varit i slagsmål, en annan talade inte ett ord svenska och behövde inte tas in akut. Det var inte så lätt för personalen att få fram rätt information, men de beställde en taxi till denna person. 

Några besökare gick in och ut genom dörren. När de skulle in på avdelningen, suckade de när de inte kunde komma in på en gång utan fick vänta på att personalen öppnade dörren. De stönade över att de ibland fick vänta och de tyckte det var ett knasigt system. Jag är glad över att vem som helst inte kan gå rakt in och man måste förstå att personalen inte kan stå giv akt vid dörren. De ska ju faktiskt hjälpa patienterna i första hand. Eller hur?

Ett stort TACK till alla inom vården! Ni gör ett fantastiskt jobb och jag hoppas att politikerna förstår att det inte går att göra några nedskärningar! Jag hoppas att fler vill utbilda sig till undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Ni kommer alltid att behövas!

11 kommentarer:

 1. Ja,det kan bli lång väntan & jag vet hur det fungerar för ...Jag själv kom in medvetslös & "borta" efter min olycka & "tog" hela akutpersonalen,de hjälpte mig & jag har aldrig & kommer aldrig att klaga över väntan på akutmott för det kan vara livsavgörande insatser de gör!!

  Ps Väljer att vara anonym & hoppas det är ok!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ok att du var anonym. Jag är glad över att du fick hjälp så fort!

   Radera
 2. Jag håller med dig! Vårdpersonalen gör ett fantastiskt jobb och jag hoppas verkligen att de också känner att de gör skillnad!
  Hoppas din man mår bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte varför så många andra har så mycket högre löner än de inom vården!

   Radera
 3. så himla bra skrivet! Folk är så sviniga vid akutmottagningar och glömmer gärna att även akutfall har olika grad av AKUT i sig. Såå fint att du ser det.

  storlek 35 måste vara svårt på vuxenavdelningar, jag förstår det. Angående min header sa jag till hon som fixar den att välja själv mellan de två blå ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, storlek 35 är inte så lätt att hitta. Jag går aldrig till barnavdelningen. Där är det ofta skor i syntet plus att de inte är gjorda för en vuxens vikt.

   Radera
 4. De gör ett otroligt jobb och borde få mycket mycket mer i lön än de får. Hoppas det inte var något rent för allvarligt med dig.

  njaaa, jag skulle faktikst inte vilja leva på bloggen, då försvinner lite av charmen att blogga när man vill och om man vill, skall någon betala en för skriva tror jag det lätt kan bli styrt och då kommer nog också pressen att man måste skriva något hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte jag som hade gjort mig illa. Min man hade brutit två revben och hade väldigt ont.

   Ja, du har nog rätt i att det hade automatiskt hade blivit en större press om man hade fått betalt för att blogga.

   Radera
 5. Så brukar jag också känna, en stor tacksamhet till vården vi framförallt har här i Sverige. Jag läser just till sjuksköterska och har fått se ett och annat under mina dagar på sjukhus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad över att du har valt vårdyrket! Vi behöver dig!

   Radera
 6. så sanna ord... jag skulle ALDRIG orka jobba inom vården. Tur det finns dom som gör det... all heder åt dem.

  SvaraRadera