lördag 5 november 2016

Ett känsligt ämne

Vad har Laila Bagge, Camilla Läckberg, Lotta Grey ("Vimmelmamman") och Maria Lundqvist gemensamt? Jo, de alla fyra  är tillsammans med män, som är mycket yngre. Åldersskillnaden är väl ca 15 - 20 år. Kvinnorna är gamla nog att nästan kunna vara deras partners mamma. Det verkar som att de vill pröva något nytt efter tidigare misslyckade äktenskap. Eller kanske har jag fel. Kanske stod det i kontaktannonsen: "En framgångsrik kvinna i 40 - 50 -årsåldern söker en ung kille, som jag kan lära upp." 
Gammal + ung = kärlek?!
Om de är lyckliga tillsammans, så är det såklart fantastiskt. För dom själva är åldersskillnaden inget problem, men omgivningen brukar reagera negativt. Varför är det så egentligen? Deras liv har ingen annan att göra med, men jag kan ändå inte låta bli att tycka och ha en åsikt. Jag tycker det  är konstigt att man kan falla för någon som är så mycket yngre. De är nästan jämngamla med sin svärmor och jag förstår heller inte vad mannen ser hos en så mycket äldre kvinna. Söker de någon som har erfarenhet i sängen? Eller söker de någon, som inte längre vill eller kan få barn? Jag är ganska så säker på att deras förhållanden inte kommer hålla särskilt länge.

Jag vet inte varför, men jag tycker inte det är lika konstigt ifall en kvinna blir tillsammans med en äldre man med samma åldersskillnad. Det borde ju inte var någon skillnad, men jag reagerar faktiskt inte på samma sätt om jag har hör något om det. Någon bra förklaring har jag inte.

Vad tänker du om par med stor åldersskillnad?

6 kommentarer:

 1. Jag personligen skulle aldrig ens ha tanken att bli tillsammans med en så mycket yngre kille. Men att vissa blir kära i någon som är så mycket yngre eller äldre än en själv har jag inga åsikter om. Kramis

  SvaraRadera
 2. Tänker inte på det alls faktiskt, lägger sällan mig i andras relationer, så länge paret i fråga är lyckliga spelar det ingen roll för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lägger mig heller inte i andras relationer. Det är upp till var och en.

   Radera
 3. Tror att det har med historia att göra. En äldre man kunde erbjuda (oftast) större trygghet, hus pengar mm, än en yngre. Sådana saker hade stor betydelse i forna tider och det hänger nog kvar. Men en man med anseende och pengar är nog fortfarande intressant för många.

  SvaraRadera
 4. Jag reagerar nog mest när det är extrem åldersskillnad men inte annars :)

  SvaraRadera