söndag 27 november 2016

Första advent 2016

Idag vaknade vi av vackert solsken. Så härligt, men det var ändå kallt i vinden. Jag ångrade att jag inte tog på mig mössen, när jag gick ut med hunden.
Julmarknad på Nääs fabriker
På Nääs fabriker var det både igår och idag julmarknad. Det ville såklart jag inte missa, så jag åkte dit. Ett passande göromål på första advent, eller hur?

Julmys
Jag ångrar mig inte att jag åkte dit, men det var flera saker jag saknade på en typisk julmarknad. Det fanns inga handgjorda ljus att köpa, inte heller handstickade vantar eller mössor. Och var fanns marsipangrisarna? Om det blir julmarknad här igen, hoppas jag på fler stånd än vad det var idag.

Så mycket fint hos Brique.
Jag passade att besöka butiken Brique när jag ändå var här. Här kan man gå runt och titta hur länge som helst, även om man inte behöver någonting. Här säljs mycket fint i porslin/keramik, textil och annat.
Jag vill ha allt!
Visst är den fin?
Tills sist gick jag in på Steningekompaniet. Denna ljuslykta från Dorre blev jag blixtförälskad i, så den blev jag tvungen att köpa. 

Resten av kvällen kommer jag mest att vara i tvättstugan. Det är ett måste ibland, även om det är första advent. 

5 kommentarer:

 1. OHHHHHHH! Bilder från min gamla svenska hemort Tollered! Du gör mej glad!!!
  Tänk så många gåner jag sett denna Nääs Fabriker, inifrån och utifrån!!! Har hört talas om julmarknaden där. Tusen tack igen, du gjorde min första advent till en fest!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att jag gjorde din första advent till en fest!

   Radera
 2. Jag var också på julmarknad idag, i vår lilla stad. Visst är det viktigt med det handgjorda på en marknad. Hoppas det får det nästa år på din markknad. Tack för din länk! Jag lägger till dig hos mig sen också, har bara lite problem med den just nu, sidan som man ändrar på går inte att ändra just nu. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Så mysigt med julmarknader! :)

  sv: Riktigt gott är det! :)

  SvaraRadera
 4. Vilken cool lykta... slukar den mycket olja?

  SvaraRadera