söndag 12 mars 2017

Vägra Mellon!

Våga vägra mello?!
Nu är skiten över. Nu slipper man hänga med varje lördag, trots att man har 100% ointresse för Melodifestivalen. Jag har bara kollat med ena ögat, så jag har inte alls suttit bänkad framför TV:n. Förr var det annorlunda. Man kommer ihåg vem som vann 1983 och man kan kommer ihåg texten än idag. Vilka som vann 1984 minns jag också. Då var det gyllene skor som gällde. Om någon frågar mig om vilken artist som vann 2008, så har jag ingen aning. (Jag googlade just. Det var Charlotte Perelli som vann med låten Hero. Attans att jag inte kommer ihåg den låten.) Det var ju ändå inte så länge sedan. Jag tror dock att den yngre generationen har bättre koll.

Jag tycker att det är konstigt att man kan tävla i musik. Särskilt konstigt är det när inte alla låtar är i samma genre. Jag tycker att melodifestivalen börjar vara gammalt och förlegat. Det kanske var aktuellt och nyttigt för 50 år sedan, men idag blir vi ändå nätade med musik på radio, YouTube och via Spotify.

Vågar du vägra mello? Jag gör det!


9 kommentarer:

 1. Hej! Jag har just nu en tävling på min Instagram i samarbete med YR Skincare där du kan vinna superhärliga hudvårdsprodukter från dom :) Låter detta som något för dig kan du vara med och delta genom att gå in på @mmartinaolsson på Instagram och klicka upp bilden med YR-produkterna, eller klicka på länken här nedan :) Ha en superhärlig dag!
  https://www.instagram.com/p/BRfl8tgFn2w/?taken-by=mmartinaolsson

  SvaraRadera
 2. Precis som Benjamin Ingrosso sa efter finalen att det är fantastiskt med Melodifestivalen, att den behövs, för att nå ut med sin musik. Hur ska man annars upptäcka en del ny musik? Menar det är ju inte bara att starta spotify och spela de senaste hetaste hitsen på topplistan. Aldrig att jag gör det. Våga vägra lyssna på det ALLA lyssnar på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Artister är ganska duktia på att nå ut med sin musik ändå utan melodifestivalens hjälp. De flesta artister har ju både Instagram, Facebook, snapsar och twitter. Alla artister har inte varit med på varken melodifestivalen eller Idol, men lyckas ändå att nå ut med sin musik.

   Radera
 3. Jag fullkomligen ÄLSKAR melodifestivalen!!! Varje vecka med en ny delfinal är absolut LYCKA för mig.
  Så mycket nya bra låtar & nya artister som slår igenom. Å så mycket ny bra musik som sen spelas på alla radiokanaler!!
  Tycker absolut inte det är gamalt & förlegat
  utan snarare en källa till glädje & fest.
  Både jag och min vuxna dotter jobbar i vården
  ..och vi tar fritt / semester på lördagskvällspassen.för att kunna sen mellon.
  Så jag varken vill eller tänker vägra det!!
  Ha en bra em. // Majsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så olika man kan tycka. Jag tycker sällan att rätt låt vinner ändå.

   Radera
 4. Ja vi kikar inte alls på det

  SvaraRadera
 5. Visst är det så, men det är ju väldigt bra musik i mellon nuförtiden, schlagern är ju tyvärr död, så det är ju bara hits :)
  Sen att nästan 4 miljoner svenskar ser finalen är väl bara bonus.
  Vad ska dem annars bjuda på i underhållningsvärde de mörka månaderna i februari/mars? :)
  Det som började på ettan i fredags "Bäst i Test" var ju skräp? ;(

  SvaraRadera
 6. vi gillade inte låten som vann hejade på nano ett spekatkel är det ju jippo men ändå får man kika då man har små skatter

  Fin start på veckan kram

  SvaraRadera
 7. jag vill se.. har dock lite svårt att hinna käka middag tills det börjar så jag brukar kolla in smyktittarna och lyssna på bland annat Schlagerpodden så jag är uppdaterad. Och finalen ser jag ju, såklart. Många bra låtar... många medelmåttiga. Och några dåliga. Och årets vinnare: Kanon!

  SvaraRadera