lördag 15 april 2017

Semesterboende


Att planera semestern innebär inte enbart planering av själva resemålet utan även boende. För mig är det mer avkoppling att bo på en camping eller i en stuga än att på ett hotell. Hotellövernattningar hör mer till semester i storstad, tycker jag. Jag tycker att det är en fördel om man kan laga sin egen mat (helst grilla!), där man bor. Man måste inte äta på dyra restauranger varje dag under semestern. Att bara kunna sätta sig utanför tältet eller stugan för att sola och dricka ett glas rosé, är verkligen semester. För oss är det dessutom viktigt att kunna ta med hunden. Jag väljer gärna en plats där det finns en sjö, för honom att bada i och det ska gärna finnas fina promenadstråk i närheten. Numera finns det  så många fina campingplatser i Sverige som är hundvänliga. Det är tur att det finns fler möjligheter idag än för kanske 10 år sedan. 

Hur vill du helst bo under semestern?

7 kommentarer:

 1. åh förstår hur du tänker.. Jag gillar hotell när jag är utomlands men i sverige vill jag bo i en mysig stuga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag är utomlands brukar det också bli hotell.

   Radera
 2. Vi uppskattar också sådant, förr var det ju hundvänligt, numera barnvönligt och vi vill att det ska vara gångavstånd till livemedelsbutik så man slipper ta bilen hela tiden =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig om gångavstånd. Det är väldigt skönt att slippa köra!

   Radera
 3. Håller helt med, jag vill ha inslag av båda delar under semestern, lyx men också den där frihetskänslan, bo i husvagn, grilla, inte ha allt till hands utan verkligen få slappna av i sinnet och bara njuta :)

  sv: Otroligt gott :)

  SvaraRadera
 4. Men tack snälla du :)

  Vad härligt med sommarplaner, jag är själv lite i tankarna :)
  Jag själv föredrar nog hotell om jag ska vara ärlig :D

  SvaraRadera