torsdag 20 april 2017

Spara eller slösa

Varje dag (eller nästan) lockas man till olika köp. Det kan vara nya skor, en väska, smink, restaurangmiddag, kläder........osv. Har man obegränsat med pengar, så är det inga problem att köpa allt, precis allt. Nu tillhör inte jag dessa som är ekonomiskt oberoende, så jag behöver spara till det jag vill ha. Ska man på en semesterresa vill man inte bara ha råd med själva resan, utan man vill ju såklart även ha råd med andra saker under resan, såsom utflykter. Spara månadsvis och tänk på vad du lägger pengarna på.

Spara eller slösa?!
7 spartips

 1. Försök håll in på småköp. Varför köpa hem hem en extra vas för kanske 70:-, när du redan har ett dussintal hemma?
 2. Låna böcker på biblioteket istället för att köpa.
 3. Laga flera matportioner, när du ändå håller på att laga mat.
 4. Undvik att handla på Pressbyrån. En hundring där en gång i veckan, blir 400:- på en månad. För detta kan du få ganska mycket mat i en större matbutik..  
 5. Försök töm frysen på mat istället för att köpa ny mat varje dag.
 6. Sälj något gammalt, när du köper något nytt. In med nytt, ut med gammalt. Sälj på Tradera, Blocket eller på sälj-sidor på Facebook.
 7. Köpstopp! Bestäm dig för att denna månad blir det exempelvis inget klädinköp. 
Att lägga upp en smart sparplan kan vara en god idé, särskilt om du behöver spara till något större som exempelvis bil eller hus. Hos Consector finns det mycket bra läsning om ekonomi och om hur lån fungerar.  Läs mer här.

Har du några bra spartips? Brukar du spara regelbundet?


4 kommentarer:

 1. Bra tips och att tömma frysen måste jag bli duktigare på! :-D Kramis

  SvaraRadera
 2. Bra tips! Vi sparar alltid och regelbundet och försöker spara så mycket som möjligt. Mitt bästa tips är att se sparandet som en utgift och lägga undan en bestämd summa pengar i början på varje lön och inte tulla på de pengarna. Då är det enklare att spara mer snabbare så det inte går att spendera pengar som man inte har

  SvaraRadera
 3. Spara pengar är något vi alla kan bli bättre på! :)

  SvaraRadera