tisdag 16 maj 2017

Kramas i trafiken

När jag är ute och kör tänker jag ofta på hur enkelt det är att hamna i en bilolycka. Det finns ju faror nästan överallt. Är man inte tillräckligt uppmärksam, så är olyckan framme. Man kan inte räkna med att man alltid kommer slippa undan.

Kör försiktigt!
Jag försöker alltid vara försiktigt och följa alla regler, men andra kanske inte gör det. Jag minns så väl en gång, när jag var på väg hem från jobbet. Jag skulle svänga och stod still för att vänta på att mötande skulle passera. Jag förvarnade i tid och blinkade vänster. Rätt som det var, så blev jag påbackade bakifrån. Så förvånad jag blev! Bakomvarande bilförare påstod att han inte var beredd på att jag skulle svänga och då hade jag ändå stått stilla en stund. Det hade inte kunnat vara en överraskning. I ärlighetens namn, så tror jag att bilföraren smsade medan han körde. Dock hade jag inga bevis för det. Hursomhelst, så har jag förstått hur viktigt det är med försäkring. Denna gång slapp jag betala självrisk, eftersom jag inte var skyldig. Men jag minns hur jobbigt det var att lämna in bil på verkstan och vara utan sin bil ett tag. Jag har alltid haft helförsäkring, men kostnaden för den kan ju skifta beroende på vilket försäkringsbolag man väljer. Jag jämförde bilförsäkringar på insplanet och fick syn på bilförsäkringar jag tidigare inte kände till. Dessutom var de billigare än den jag har idag. Dags att byta!

2 kommentarer:

  1. Ja man häpnas många ggr hur oförsiktiga förare och passagerare i bilen är, man borde kunna tänka en gång extra

    SvaraRadera
  2. Jag är livrädd när jag åker bil pga olyckor, därför jag inte har körkort..

    SvaraRadera