söndag 23 juli 2017

Konfirmationsdag

Idag har vi varit på konfirmation i Älvsborgs kyrka. Det var min brorsdotter som konfirmerades. Det var en jättefin konfirmation, men den kändes lååång. Det var inget fel på själva programmet, men eftersom det är svårt att sitta still i 1 h 15 min. Sedan är kyrkan ganska liten och det var fullsmockat med folk. Det blev väldigt varmt och man ville verkligen bara ut och få frisk luft. 
Konfirmation 
Så mycket gott!
Efter konfirmationen åkte alla gästerna hem till brorsan och hans familj. Vi blev bjudna på väldigt god smörgåstårta. Det var nog den godaste jag har ätit! Sedan var det såklart presentöppning. 

En fin och trevlig dag, helt enkelt.

Är du konfirmerad? Varför/varför inte? Jag är konfirmerad. Jag har en kristen tro, även om jag inte besöker kyrkan särskilt ofta och jag läser heller aldrig bibeln. När jag var 14 år funderade jag aldrig om varför jag skulle konfirmeras och det var heller inget jag ville välja bort. Det var något man skulle göra helt enkelt. 

11 kommentarer:

 1. Jag är inte konfirmerad. När jag var 14 så ville inte någon av mina vänner och såldes inte jag heller. Året efter bytte jag skola och började gå med en tjej för att konfirmera oss men så hamnade hon på barn och ungdomspsyk och sluten avdelning och då hoppade jag av igen.

  Gick sen ur svenska kyrkan 2006 :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte många i min klass som konfirmerades, men det spelade ingen roll eftersom jag ändå läste i England.

   Radera
 2. Jag är konfimerad och det var speciellt tillfälle

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Ja, det var det. Det var så högtidligt att man nästan blev rörd.

   Radera
 4. Ja är jag, vet inte varför jag gjorde det faktiskt då jag inte är troende..

  SvaraRadera
 5. Jag är konfirmerad, tycker det tillhör den tron som vi har. Man döps i kyrkan, gifter sig och begravning.

  Fast varken min man eller mina två äldsta barn är konfirmerade.

  Ha det gott,Vicki

  SvaraRadera
 6. Vi skriver över huset på de nya ägarna nästa tisdag, och innan det ska städfirman hit så flyttlasset går till vårt tillfälliga boende i helgen !

  SvaraRadera