fredag 3 november 2017

Hundlista

Jag tycker det är kul med blogglistor ibland. Nu föll jag för denna hundlista, som passar mig perfekt, eftersom jag har hund. Jag hittade listan HÄR.

Hur länge har du haft din hund?
Balder har jag haft sedan juni 2015, så honom har vi haft sedan han var valp. När vi skaffade Balder, hade vi redan hovawart som jag också fått följa sedan han var valp. Den 11 november 2016, snart ett år sedan, fick vi tyvärr avliva Yambo, för att han hade så ont av sin artros. 

Vilken ras är det?
Berner sennen.

Vackre Balder

Varför skaffade du hund från första början?
Jag är inte uppvuxen med hund och jag har aldrig haft planer på att skaffa någon. Men så träffade jag min blivande man år 2004 och då hade han en Berner sennen, som hette Baileys. Jag blev kär i denna fantastiska hund! 

Hur ofta och hur länge umgås du med din hund per dag?
Jag umgås med Balder så mycket som möjligt. Jag och Balders husse försöker planera vår tid så att han är ensam så lite som möjligt. Man skaffar ju inte en hund för att den skall vara ensam hemma heller.

Har du och din hund en speciell tradition tillsammans? 
Nej, det tror jag inte. Vi tar alltid första promenaden innan frukosten varje dag. Kan det räknas som en tradition?

Hur ofta får din hund följa med dig på äventyr?
Jag hade önskat att kunna ta med Balder till jobbet, men det går inte med tanke på allergier och kanske hundrädda barn. Balder får följa med så ofta det bara går. Anser vi att han har det bättre hemma, så får han stanna hemma. Vi tar med honom ofta på skogspromenader och vi försöker anpassa semestern efter honom. Vill helst inte lämna bort Balder alls. Ibland tar vi med Balder till stan, så han får vänja sig med mycket folk och trafik. 
En trött Balder

Finns det några tillfällen då du önskar att du inte hade skaffat en hund?
Nej, aldrig! Allt det positiva överväger det negativa. 

Hur ofta köper du tillbehör till din hund, ex mat, kläder, leksaker…?
Hundfoder köper vi en gång varannan månad. Leksaker köper vi inte särskilt ofta. Balder har ett regntäcke och det kommer att hålla länge. Andra kläder behöver inte Balder. 

Kan din hund göra något/några trix? Vilka då? Hur länge tog det att lära den trixet?
Balder kan inte särskilt många trix. Han kan sitta och ligga. Sedan kan han vänta tills man säger varsågod, fast han har godiset eller maten väldigt nära sig. 

Gör en bucketlist med saker du vill göra tillsammans med din hund!

Jag skulle vilja gå en längre vandring med Balder. Annars skulle jag vilja att Balder fick någon typ av dragkärra, så han skulle kunna dra hem sitt egna hundfoder från djuraffären. Sedan vill jag få Balder till att simma, utan att matte eller husse är med i vattnet. Det skulle vara bra att få Balder att sluta vara så osäker bland nya människor. Det räcker med att en främling pratar med honom. Då skäller Balder ganska så högt.

Våran goding


8 kommentarer: