fredag 8 december 2017

Julkalender: Lucka 8

Lucka 8

Då har vi kommit fram till lucka nummer 8.  Under jul och nyår dukar man ofta fram till middag och fest. Man tänder ljus och man dukar det finaste man kan. Det är viktigt med fina dukar och servetter. Därför är ju den bästa vinsten ett presentkort på 500:- från DUNI

TÄVLINGSREGLER: Hur ser din favoritdukning ut? Svara i kommentarsfältet. 

LYCKA TILL!!

Tävlingen avslutas den 9 december kl. 23.59.

Grattis Eva!!

58 kommentarer:

  1. Min favoritdukning är med det som är plockat från naturen, blommor, löv, kottar eller annat som är fint och lätt att hitta. Porslinsmässigt så tycker jag om att gå från comfort-zone och blanda lite udda vintage porslin som jag hittat från olika loppmarknader. Så länge det blir personligt så blir det fint :) Och servetter älskar jag att vika i olika former och varianter, det piffar alltid till det lite extra! Jag hoppas vinna presentkortet så att jag kan skaffa mig riktigt fina servetter till mitt bröllop i Maj,

    Kram, Anita
    anita_t@live.se

    SvaraRadera
  2. Jag dukar helst på en picknickfilt i valfri park eller strand, på den har jag ett trevåningskakfat och annat kul, dukar jag hemma är det betydligt mindre kul. Är en rolig grej att göra picknicken storslagen även om man får bära med sig mycket
    tovling@hotmail.com

    SvaraRadera
  3. Enkel grund, vitt eller kanske två färger. Sen plockar man in naturen: grenar, löv, kottar, mossa, blommor, mm mm. Blanda det med glas och porslin så blir det en bra mix.

    SvaraRadera
  4. Åh, vilken toppen vinst! Det bästa som finns är ju att sitta till bords när dukningen är sådär extra fin. Personligen gillar jag den klassiska dukningen med en vit linneduk tillsammans med en massa ljus i olika nivåer i form av både lyktor och ljusstakar. För att få till det personliga adderar jag gärna detaljer i silver och guld, och blommor.

    Kram Sanna
    mammasvardag@hotmail.com

    SvaraRadera
  5. Min favoritdukning är massor av blommor i olika glada färger på en vit duk.

    SvaraRadera
  6. Min favoritdukning är simpel med lite piff med servetter och mina favoritpersoner. Det enda man behöver <3 /Emma, emmnas@live.se

    SvaraRadera
  7. Finaste dukningen här hemma tycker jag är med mormors vita linnedukar och glasen maken ärvt från sin morbror. Sen kan man fylla på bordet med servetter i fina färger och blommor.

    Mvh
    Annika
    annkina@gmail.com

    SvaraRadera
  8. Jag gillar rustika tallrikar och temat mörkgrå och guld. Nyckeln till en bra dukning är att jobba med många små ljuslyktor och vaser så att man ser varandra. Och glöm inte att ta in en bit av skogen!

    Julia (julia-v-dif@hotmail.com)

    SvaraRadera
  9. Vit duk, ganska enkelt men ändå elegant. Gärna med tygservetter och ljus. Kanske en mindre bukett med fräscha blommor.

    SvaraRadera
  10. Finaste dukningen är med naturmaterial och en accentfärg :) Då får man en härlig rustik känsla.

    Fanny J
    ettnamn92@live.se

    SvaraRadera
  11. Roxanne Muñoz Rytting8 december 2017 kl. 10:06

    Väldigt enkelt! Inte för mycket krusiduller, men en snygg duk och lite naturmaterial som grenar, blommor, löv, mossa eller vad som passar tillfället <3

    miromury@hotmail.com

    SvaraRadera
  12. En vit duk med grå servetter och mintblue ljus med blå små pärlhyacinter på bordet . Duka så efter min son bortgång av cancer för två år sen och har den som ett minne .Med ett ljus där jag jag har honom på bild .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grattis! Du har vunnit ett presentkort på 500:- på Duni.

      Radera
    2. Hur går jag till väga ? Tackar så jätte mycket blev super glad över detta då jag älskar att duka hemma och ofta .fridstrom64@telia.com
      och min blogg pysseliten.blogg.se om du vill titta in :)

      Radera
  13. Oh tycker det är så vackert när allt går o vitt/ och silver! Men nu i juletider lägger jag även på lite rött! Perfekt dukning! Enkelt stilrent och hållbart! / Sarah adrian07@live.se

    SvaraRadera
  14. Har ett brunt bord, brukar bryta av det med vit servis, höga glas, några snygga servetter - älskar servetter (har en hel låda full och kan icke få nog!) Brukar piffa upp bordet med någon snygg detalj i mitten i form av silver/vita bollar, gärna tillsammans med glitter eller någon snygg tråd/rep. Bröd, smör och sallad står på bordet i passande serveringsfat och själva maten serveras på köksön. Och självklart tända ljus och dimmad taklampa!

    Brukar alltid skippa duken men med detta generösa presentkort kanske jag lär mig använda det också :D

    //
    evis789@hotmail.com

    SvaraRadera
  15. Nu till jul blir det en röd duk med runda bordstabletter i silver. Matchar perfekt till mina silverrenar och mitt matrum som går i mörkbrunt!

    SvaraRadera
  16. Min favoritdukning är till nyår, när jag får ösa på med glamour och glitter!
    Med mormors tallrikar med gulddekor, finaste kristallglasen och lite fnitter.
    Farmors finaste duk är också med, liksom hennes silverbestick i flera rader,
    finaste silverljusstakarna står självklart på bordet och höjer lyxfaktorn några grader!

    SvaraRadera
  17. Det varierar beroende på humör och tillfälle. Ibland lite lyxigare med finporslinet och guld och lyx, ibland den gamla ärvda och slitna servisen och material från naturen. Men oavsett så älskar jag att alltid ha levande ljus och att göra snygga/coola servettvikningar.

    SvaraRadera

  18. Jag dukar ofta med stor, grov duk i grå toner, vitt porslin med romantiskt vågiga kanter, vita servetter och massor av glas på bordet. Alla nödvändiga dricksglas, förstås, men även ljusstakar i glas. Dessutom föredrar jag att servera sallad och plockmat ur skålar av glas, eftersom man ser så mycket mer av maten på det sättet. Sterilt...? Nä... det tycker jag inte. Den grova duken, det romantiska porslinet och den färg jag väljer på blommor eller annat pynt gör dukningen fin!

    SvaraRadera
  19. Jag brukar gå "all in" när det kommer till dukningar och förra julens dukning är min favorit. Jag hade en röd duk på bordet och i mitten av det gjorde jag ett litet arrangemang i form av kvistar och annat som jag hittade i skogen. Jag trädde en ljusslinga genom det men hade även levande ljus på bordet. Sedan sydde jag tygservetter av gamla julgardiner. Det blev jätte fint.
    Min mejladress är elinpetterssson@gmail.com

    SvaraRadera
  20. Min favoritduknig är till jul. Röda servetter, alternativ med någon tomte, och det röda är genomgående på allt i dukningen. På bordet står det även några porslinstomtar och röda ljus.

    min mail: mixenpixen@hotmail.com

    SvaraRadera
  21. Till barnkalas brukar jag ha en jättestor vit pappduk och lägga ut massa kritor så får barnen själva måla och skapa dukningen.
    Kanske lägger jag till lite girlanger och färgglada hattar men fokus är "skapa själv" det är utan tvekan den roligaste och mest betydelsefulla dukning jag vet!
    Mat ska förena och engagera och samma bör gälla för dukning:)

    Ulrika
    Ulrikaarmano@gmail.com

    SvaraRadera
  22. Johanna H (jojo_genuine@hotmail.com)8 december 2017 kl. 13:54

    Beror på årstid! Jag har ljusa tallrikar och ljusa dukar på vår och sommar, gärna blommor (äkta eller syntetiska) som pryder borde. Ljus är jag barnsligt förtjust i, så de ska med på bordet, gärna värmeljus eller avlånga stöpta ljus, gärna ljust vita, gröna, rosa, gula. På hösten vill jag gärna ha mörkare färger, brun eller liknande jordiga färger, gärna vävda dukar. Det FINNS inget finare än att pryda bordet med färgglada löv (gärna plockade på träden så undviker man eventuellt hundkiss och dy, haha). Kanske lite rönnbär också för gladare färger. Och mörkare ljus, gärna tjocka eller i guldaktig ljusstake (elelr silver går bra!). På vintern, ja, gärna grälla färger, Eller rött förstås när det närmar sig jul! Just nu har jag en gammeldags brunröd vävd löpare jag köpt på en marknad, en ljusslinga som är lika lång som bordet och ett stort rött ljus i glasburk mitt på samt en bukett rosor jag fått av min man. Det finns såå många sätt att duka fint, och det förgyller verkligen alla måltider, till och med en enkel soppa med lite bröd kan bli en måltid för kungar!

    SvaraRadera
  23. Favoritdukningen är att ta in saker utifrån! Så fint!

    amandanyman96@hotmail.com

    SvaraRadera
  24. Isabelle Hedström8 december 2017 kl. 14:08

    En dukning i guld och vitt, det ger en sån himla lyxig känsla. Tänk fina ljusstakar i glänsande guld och vitt blankt porslin. Underbart!

    isabellehedstrom@hotmail.com

    SvaraRadera
  25. dekorerar efter årstid tillfälle och vad vi äter, äter vi gryta på hösten är det fint med orange röda toner och blad lite äpplen på bordet.. å man äter ju med ögat så dukning är lika viktigt som maten <3 så wow vilket pris kommer dock sparas till juni och dotterns student då vill man verkligen gå all in <3

    SvaraRadera
  26. Vita dukar med snygga servetter i vitt, grått eller svart tillsammans med mitt fin finporslin,silverbestick och massor av levande ljus

    maria.helmersson@hotmail.com

    SvaraRadera
  27. Silver beige och vitt tema:)

    Colatjeje89@hotmail.com

    SvaraRadera
  28. När alla grytor står på bordet för det ser alltid så inbjudande ut på nått sätt.

    SvaraRadera
  29. Julia (julia.mattson@hotmail.com)8 december 2017 kl. 15:49

    Min favoritdukning är att vika servetter till segel, förslagsvis i nån beige eller grå färg med vit duk, silvriga detaljer såsom girlanger, ljuslyktor osv. Det är så jag gillar det, enkelt och stilrent men ändå med en lyxig känsla på det hela.

    SvaraRadera
  30. Vit duk och mitt udda blåvita porslin. Vackra lupiner i en gammal blåvit kanna. Blå enfärgade servetter och lite gammaldags glas.

    SvaraRadera
  31. Min favorit dukning är efter säsong. På sommaren älskar jag att ha mycket nyplockade blommor och på hösten tar jag gärna in löv och dekorerar med.

    Nu i jul kommer en dukning vara med vita dukar och sedan använda granris, julkulor i rött/silver och servetter i vitt/silver :)

    SvaraRadera
  32. Jag tycker det är mysigt när det blir lite naturaktigt, med granar, kvistar och kottar :D I grönt och brunt helt enkelt. Mot en vit duk :)

    SvaraRadera
  33. en lätt städat bordsduk, barnen har hjälpt med dukning så det är inte perfekt, men det är mysigt, och en handgjort blomster arrangement på bordet (jag är en gammal florist). God jul!

    SvaraRadera
  34. Min favorit dukning beror mycket på årstiden, gillar att duka med naturen.. nu till julen är det fint med grå/silver, rött och kottar/gran. ;) och tända ljus. Alltid tända ljus får till och med snabbmakaronerna att kännas lyxiga

    SvaraRadera
  35. Min favorit dukning beror mycket på årstiden, gillar att duka med naturen.. nu till julen är det fint med grå/silver, rött och kottar/gran. ;) och tända ljus. Alltid tända ljuS, det får även snabbmakaronerna att kännas lyxiga
    Cecilia.nortoft-eriksson@hotmail.com

    SvaraRadera
  36. Min favorit dukning beror mycket på årstiden, gillar att duka med naturen.. nu till julen är det fint med grå/silver, rött och kottar/gran. ;) och tända ljus. Alltid tända ljuS, får till och med snabbmakaronerna att kännas lyxiga!

    SvaraRadera
  37. Åh, klart man måste passa på att tävla!

    Min favoritdukning är enkelt och stilren. Älskar vita dukar, med mjuka och ljusa färger på detaljer såsom servetter. :)

    SvaraRadera
  38. Jag gillar när servetterna matchar duken och färg och dekorationer ska gärna spegla årstiden, till exempel färgglada blommor på sommaren och röda ljuslyktor på vintern.

    SvaraRadera
  39. Juldukningen består av: en fin linneduk,en smalare löpare i rött,vackra servetter,långa vackra ljus,underlägg i guld och vita tallrikar och finglasen.

    SvaraRadera
  40. Jag älskar att duka fint, gärna med udda tallrikar och glasmen i samma toner, sedan dekorera med kottar, mossarrangemang med blomstjälkar och lite bladkvistar nu på vintern tex och så röda äpplen :) Det blir så vackert !
    Ha en fortsatt fin kväll :)
    Kram !
    Stina
    sstimic@gmail.com

    SvaraRadera
  41. Gärna från trädgården, lite rosa nejlikor och murgröna som slingrar sig över bordet kommer man långt på! Till det ljusrosa servetter och massor med vita ljus för mysigt sken och för att förstärka den romantiska känslan

    SvaraRadera
  42. min favorit dukning skulle vara med en massa gamla retro porsliner i oika former och design samt inslag från natoren i form av kvistar och blad. Stora ljusstakar med höga ljus och kanske nån tunn ljusslinga.
    axdal@me.com

    SvaraRadera
  43. För att duka som i min fantasi,
    lägger jag ner mycket tid och energi.
    För visst är det så speciellt,
    när bordet är vackert rent visuellt.
    Utgår alltid från en klassisk stil,
    för att sen skapa en säsongsnära profil.
    Börjar gärna med en duk i lin,
    ett hållbart material men också så fin.
    Porslinet från Mateus är min favorit,
    handgjorda tallrikar i stilrena vit.
    Sen kommer jag till det allra bästa,
    att kreativiteten få testa.
    Många ljus i olika höjd,
    flera små buketter är en ren fröjd.
    Vid varje plats placerar jag en servett,
    i en färg som för säsongen känns rätt.
    I dessa tider lägger jag gärna en ljus-slinga,
    rakt över bordet för att mys bringa.

    johannas.garderob@gmail.com

    SvaraRadera
  44. rött och silver tycker jag är fint och sen ska det vara en liten servett med något juligt motiv, gärna levande ljus

    SvaraRadera
  45. Min favoritdukning har guldtema! Guldbestick och fint vikta servetter på en vit linneduk! Det är så fint och på mitten små ljus och blomstergirlanger!

    SvaraRadera
  46. Fint porslin gillar jag, brukar inte fira julafton hemma men brukar ha några dagar innan. Då dukar jag fram mitt julporslin med Disneymotiv på från Fyrklövern.

    SvaraRadera
  47. Jag tänker just nu en juldukning. En röd duk lik denna; https://www.shop.duni.se/sv/artiklar/vepa-festive-charme-red-04x48m.html. Sen genomgående vitt porslin, med servetter och detaljer i guld och rött. Gärna lite guldglitter liksom. Juligt och lyxigt på samma gång <3

    Mvh Annika
    familjenpettersson@hotmail.se

    SvaraRadera
  48. Man vill ju duka enkelt och lätt så man får plats med just din rätt. Att vika en servett är inte alltid så lätt, men jag gör det på mitt sätt så vinner jag lätt! ;-)

    Mvh. Servetten

    SvaraRadera
  49. Jag gillar att ta in naturen i mina dukningar. Kvistar, stenar, löv... Tillsammans med Dunis produkter blir det en oslagbar kombination. Naturligt vackert!

    Anna zizzy@spray.se

    SvaraRadera
  50. Min favoritdukning är det är något som gästerna kan ha som samtalsämne om de ännu inte känner varandra så väl. Något överraskande, nytt eller nostalgiskt.
    Fin duk, snygga servetter och så något växtligt på det till tjusigt porslin.

    SvaraRadera
  51. vitt rött och grönt. jutevävstablett och en grankvist i servetten

    SvaraRadera
  52. Champagneglasen Sugar Dandy av Åsa Jungnelius, vita tallrikar så att maten får tala sitt språk, svart duk med flera matchande löpare istället för tallriksunderlägg. Ett lågt blomsterarrangemang som slingrar sig över bordet med murgröna, kvistar och flera små ramekiner med rosor eller andra fina blommor i. Linneservetter brutna som segelbåtar.
    fly2me@spray.se

    SvaraRadera
  53. Milla: Min favorit duk är nog en duk som ger en lyxig känsla till hemmet och utstrålar positivitet och passar till de flesta bord, svårt att beskriva. Bjuder på ett rim:

    Sim sala bim duken är här,
    tänk vad den på bordet är kär,
    fin och mjuk,
    en underbar duk

    Buusig_milla@hotmail.com

    SvaraRadera
  54. Jag brukar använda vit bas i undertallrikar och duk. Servetter, mattallrik och dekoration efter mat. Senast indisk mat med massa fina lysande indiska färger i korall, rosa, gult, vinrött och guld. Med hängande guldfärgade kedjor och pärlor från lamporna över bordet. Låt matens utseende och ursprung styra! Monika Lindh - lindhmonika@hotmail.com

    SvaraRadera
  55. Lite stökig med massor ljuslyktor olika färg på glas och en explosion av färger. Njuter

    SvaraRadera
  56. Jag tycker om att blanda in naturen och skogen så på vintern innebär det grankvistar, kottar och lingonris. Det ger en riktigt robust och härlig känsla! Till det passar en grå eller mörkgrön duk och skålar i trä. Så mysigt att gå ut i skogen och inspireras och hitta riktigt fina objekt till dukningen!

    SvaraRadera