fredag 30 mars 2018

Träningsutmaning: Vill du vara med?

Kör hårt!
Jag funderar på att utmana mig själv i början av semestern med någon form av träning. Vill någon vara med? För två år sedan utmanade jag mig själv med att gå 1 mil per dag under två veckors tid. Det gav verkligen! Eftersom jag hade gått ut med denna utmaning både på Facebook och på bloggen, var jag tvungen att hålla i. Jag funderar på att göra en liknande utmaning igen, men jag är tveksam i hur utmaningen ska se ut denna gång. Gå raskt 1 mil per dag igen? Eller får jag välja mellan att gå en powerwalk på 1 mil eller cykla 2 mil varje dag under två veckors tid? Eller ska jag ta minst 20 000 steg per dag? Träna varje dag under två veckors tid, men att jag kan välja mellan powerwalk, gym eller cykling?

Kanske du har något förslag på hur vi kan utmana varandra i träning? Bomba mig med förslag på hur utmaningen kan se ut! Utmaningar kan hjälpa mig och kanske dig också. 

15 kommentarer:

 1. Oj, det är svårt men tänker att gå eller cykla då det sliter minst på kroppen :)

  SvaraRadera
 2. Vilken kul utmaning! :-D Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom gärna med förslag på hur utmaningen kan utformas.

   Radera
 3. Härligt med träningsutmaningar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det?! Men jag är osäker på hur jag ska utforma träningsutmaningen. Kom gärna med förslag!

   Radera
 4. Men åh så kul! Hade en vän som utmanade sig själv att gå en mil om dagen i 100 dagar, and she didi it. Så grymt ju!! =) Kram <33

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imponerande! Att gå en mil varje dag under 100 dagar, hade jag aldrig fixat. Kommer man hem ca 17 efter jobbet hade det varit svårt att hinna med. Kan du hjälpa mig om hur jag ska utforma träningsutmaningen?

   Radera
 5. Jag har svårt för utmaningar, tappar motivationen av det av någon anledning. Men att ha som mål brukar vara bättre. Jag har en del mål som jag ska börja med nu efter påsk :D

  SvaraRadera
 6. Jag passar med utmaningar, men inte sådana man måste göra VARJE dag, för då är det ju bara en enda dags feber som har saboterat allt. Men när det gäller typ vikt så är jag awesome de gånger jag har kört! Men varje dag är för mentalt påfrestande, för jag oroar mig verkligen för den där enda dagen då jag druckit vin eller får feber, redan innan det hänt >.<

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men man kan ju förlänga utmaningen om en eller två dagar uteblir. Spela basket skulle kunna vara en del av utmaningen.

   Radera
 7. Åh, spännande! Istället för att sätta att du ska gå milen varje dag kanske du ska klara sträckan under ett visst antal minuter? Inte nödvändigtvis att du ska springa milen, kan likväl vara att du ska gå men öka tempot från vad du gått innan? :) Mysigt att kunna ta med dig Balder under utmaningen också ifall du promenerar! Annars låter ju ett pass per dag som en bra lösning, sedan att det inte spelar någon roll om det är kondition eller styrka, då kan du utgå från hur kroppen känns för dagen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! Om jag väljer promenad under utmaningen, så får det bli utan Balder eftersom jag annars inte utmanar mig själv. Med Balder blir det små stopp och är det en varm sommardag, kan det bli för jobbigt för honom. Ett träningspass per dag skulle kunna vara ett alternativ.

   Radera