lördag 2 juni 2018

Influenser - ett jobb?

Vad kan Bianca?

Jag är ledsen, men jag är faktiskt inte imponerad av unga människor som tror att sociala medier är ett jobb eller istället för att utbilda sig. De lever sina liv som i en  parallellvärld till den verklighet, som vi andra lever i. De lever i en påhittad verklighet där lyckan mäts i antal gillamarkeringar till de inlägg som görs. Förhoppningsvis får de taggade och länkade företagen många besök på sin hemsida. Jag gillar heller inte affärsidén att unga tjänar pengar på att göra sig själv till ett varumärke och säljer sig till allt. Drömmarna handlar mest om konsumtion, vilket smink eller vilka kläder som ska köpas. Influenser "jobbar" med att shoppa och fota vad som har köpts. Jag är inte imponerad. Är du?
8 kommentarer:

 1. Beror lite på, jag tycker det är sorgligt att unga på hög/gymnasiet inte tar studierna på allvar för de "ändå ska bli influencers". Jag ser en problematik i att inte satsa på utbildning när man har förutsättningarna för att få en så som vi har förmånen i landet Sverige. Samtidigt så ser jag också hur stora influencers självklart påverkar unga människor. Är du 13-18 år och trött på skolan, vill resa och göra saker är det självklart att du ser din förebild som en inspirationskälla idag.

  Barn och unga idag möter sina föräldrar allt för lite, detta gör att föräldrarna inte längre är förebilder åt sina barn. Lärare är inte detsamma som föräldrar och blir därmed INTE förebilder, men någon på Youtube/blogg/instagram som gått från samma som ungdomar ser det "tragiska liv" som sig själv till rik är ju självklart mer peppande, än att gå i sina föräldrars spår och bli tråkig och alltid jobba.

  Det är alltså en väldigt komplex fråga. Utan vårdnadshavare som förebilder, så letar man efter andra. Jag skulle säga att det hänger på föräldrarna att ge sina barn mer tid och mindre tid för jobb.

  SvaraRadera
 2. Så länge det finns kvalité och hållbarhet bakom den delen funkar det, men allt för ofta handlar det om ytlighet - och det gynnar ingen.

  Varken långsiktigt eller kortsiktigt.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det är helt okej att ha det som hobby men inte som ett heltidsjobb. :-D Kramis

  SvaraRadera
 4. Har du sett Therese Lindgren? Hennes jobb som influencer borde du kolla upp. Hon gör en god sak =) Jag har mest jobbat natt, så inte hunnit bada.:P

  SvaraRadera
 5. "Att bli influencer" utan att ta sig igenom en utbildning är ju bara dumt! Men däremot som jag jobbar ju heltid driver mina sociala medier OCH tjänar extra pengar på det, inte helt fel ;)
  Däremot Bianca exempelvis, har ju nått sin framgång genom tv-program och för att hon är känd. Ett "sådant" influencer jobb är mer än ett heltidsjobb, det skall man ha i åtanke. Där jobbar man dygnet runt! Så all heder åt dem som fixar det. Sedan så finns det ju dem som är välbetalda influencers men som inte gör något vettigt alls.
  Svar: TACK! Känns helt otroligt, så himla kul att dom kontaktade mig också!

  SvaraRadera
 6. Jag är "imponerad", om min blogg hade genererat hade jag i alla fall tyckt att det var himla nice ;D Lite orättvist dock att jag gör lika bra jobb gratis som andra gör för fler tiotal/hundratalstusen i månaden... imponerad är jag väl att de "lyckats", men jag är typ lite orolig över pensionen för dem, haha. För jag fattar inte hur det pensionssparas om man jobbar social media influencer..!? Och sjukförsäkring etc..!?

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att det är fascinerande att man kan leva på att driva till exempel en blogg eller ett instagramkonto. Men jag tycker också att man bör ha en utbildning så att man har något att falla tillbaka på om det skulle sluta gå bra.

  SvaraRadera
 8. Att vara influencer är en inkomstkälla men väldigt svårt att livnära sig på det

  SvaraRadera