måndag 23 juli 2018

Sverige brinner

Fasliga bränder!
Att det brinner i stora delar av landet, har väl inte undgått någon. Jag tycker det är riktigt läskigt! Vi har blivit bortskämda med mycket sol och värme denna sommar. Härligt, men när det tar mer skada, då kan det kvitta. Värmen tar verkligen död på växtligheten. Gräsmattan här hemma är sedan länge inte grön. Det finns inga bär att plocka. Alla vilda djur har heller inget att dricka eller så där de fly från bränderna. Stackars alla djur! Lågt grundvatten, bevattningsförbud och grillförbud. Trots dessa förbud, förstår inte alla människor. Jag blir arg på sådant! Vi behöver inte fler bränder än vad vi redan har.

Nu längtar jag efter att det ska börja regna ordentligt. Det kan gott regna i två veckor. Mycket regn skulle få släckt alla hemska bränder och förhoppningsvis rädda djuren.


Mina tankar går till alla människor som bor i närheten av bränderna. Mina tankar går också till alla brandmän och alla andra frivilliga som ställer upp. Tack också till de länder som ställer upp med fler brandbilar, helikoptrar och brandmän! Hade jag kunnat beställa regn, så hade jag gjort det. Det går bara att hoppas på att det snart kommer.

Regn, regn, regn, regn, regn och regn!!!!!

6 kommentarer:

 1. Ja fy det är hemskt :(. Här faller höstlöven redan för det är så torrt! Stora gula löv som faller till marken i JULI. Men det här är klimatförändringarnas fel, flera platser i världen som lider nu. KANSKE kan bli ett uppvaknade inför valet i höst. Plocka bort plasten som första steg känner jag är viktigt, då kanske vi kan få bukt på problemet med fiskar som dör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så hemskt detta med klimatförändringarna. ALLA måste dra sitt strå i stacken för miljöns skull.

   Radera
 2. Det här är så fruktansvärt, men samtidigt är det så skönt och se att medmänskligheten fått tillfälle att blomma ut!

  Viljan att hjälpa andra har nog aldrig varit större i modern tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade man tappat tron på medmänskligheten, så hoppas jag att de flesta kan börja tro på den igen.

   Radera
 3. Så hemskt vi behöver verkligen regn nu! Stackars djuren, läste någonstanns att man kunde ställa ut lite vatten här & var till djuren. Undrar vad folk skulle tro om jag sätter ut en balja vatten vid skogsbrynet så rådjuren & älgarna får dricka lite.
  Svar: Åh ja, herregud. Lejonungarna är ju så ljuvliga!

  SvaraRadera