torsdag 24 januari 2019

Nya glasögon eller inte

Igår gjorde jag en årlig synkontroll. Det är bra att besikta ögonen en gång om året för att kontrollera hornhinnan och synen. Min syn hade försämrats, men det var en väldigt liten förändring. Dock märkte jag en positiv skillnad, när optikerna placerade en extra lins framför mina nuvarande glasögon.  Det är dock upp till mig ifall jag vill byta glasögon eller ej. Kanske är det skönt att skaffa sig en skarpare styrka. Eller så är det onödigt, när det inte var så stor skillnad. Jobbigt beslut? Hur skulle ni göra?

Bad hair day

Jag provade ändå ett par bågar. Jag fastnade för några stålbågar. Att välja bågar är inte enkelt, för det finns så många snygga. Jag har idag nummer 3 och de har jag varit väldigt nöjd med. Jag har egentligen inte tröttnat på dom, men det är såklart alltid roligt med nya modeller. Jag funderar på nr 1 eller nummer 2. Samtidigt vet jag inte. Jag har hemma mina svartbruna och de vill jag inte byta, eftersom jag bara har haft dessa ett år. 

Ja eller nej

Svårt beslut det där. Skarpare syn, trots att det endast är en liten skillnad, eller vänta ytterligare ett år med nya glasögon. Det är kul att skaffa nya bågar, men det är kanske samtidigt onödigt. 

Hur skulle du göra?

49 kommentarer:

 1. Tkr alla bågar var fina. Men min favorit tror jag är nummer 2. Så snygga på dig

  SvaraRadera
 2. Vilket jobbigt beslut. Jag hade nog köpt nya glasögon med bättre styrka. Dom andra två bågarna är ju också fina. Kan tänka mig att det är svårt och välja nya bågar

  SvaraRadera
 3. Jag är diabetiker så jag kollar mina ögon en gång om året. Det är viktigt för det kan ju behövas nya glasögon utan att man själv märker det först.

  SvaraRadera
 4. Snygga glasögon gillar nummer 1! Beror på hur du känner själv. Att se bra är ju viktigt och ett par nya glasögon kanske du kan få unna dig ☺️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag bestämmer mig för att byta, så blir det nog nr 1.

   Radera
 5. Vad svårt det är med glasögon men jag skulle nog ändå valt nya mest för om man tycker om att variera lite granna!😁

  SvaraRadera
 6. Vet ej hur jag skulle göra om skillnaden knappt märks ✨

  SvaraRadera
 7. Jag tycker absolut du ska köpa nya glas! Minsta lilla förbättring gör ju allt bättre! 😊 & nummer två tyckte jag passade jätte bra på dig. Såklart passar du bra i allihopa. Men om du ska köpa nya av 1 eller 2 så tycker jag två 😍

  SvaraRadera
 8. Jag hade absolut skaffat nya, även om det skiljer lite, känns viktigt annars anstränger man ögonen i onödan. Tycker nummer et var superfina på dig.

  SvaraRadera
 9. Det kan vara skönt med bättre syn för din egna syn. Jag hade nog skaffat nya bågar tyckte ettan var snygg på dig

  SvaraRadera
 10. Jag skulle väntat, mest för att jag tänker att om det blir försämring igen till nästa år är det bättre att ta det då än att betala dubbelt två år i rad :)

  SvaraRadera
 11. Oj vad svårt! Tycker du passar bra i dina nuvarande så jag hde nog inte bytt än då.

  SvaraRadera
 12. Märker du av i vardagen att synen blivit sämre? Jag hade nog valt att skaffa nya glasögon oavsett. Gillar det tredje paret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag märker inte att synen har blivit sämre.

   Radera
 13. Nummer 2 tyckte jag var superfin på dig, sen är det ju upp till dig, ärligt talat förstår jag ditt dilemmamä. Jag skulle ha suttit i samma sits ❤

  SvaraRadera
 14. Jag tyckte du var fin i alla men jag fastnade lite extra för nr 1 :)

  SvaraRadera
 15. Oj vad svårt, men jag hade nog skaffat nya med mer styrka om det kändes bättre!

  SvaraRadera
 16. Hur tycker du att du ser, har du några besvär? Jag tänker på om du anstränger ögonen. Om du ändå kände en skillnad kan det ju vara bra att byta.

  SvaraRadera
 17. Jag tycker du är finast i dem du redan har, så hade nog väntat 1 år

  SvaraRadera
 18. Om jag hade upplevt att det var en positiv skillnad med nya hade jag nog satsat på det. Min första spontana tanke var nummer tre, sen läste jag att det var de du redan har. Av de andra två tyckte jag att de första var snyggast :)

  SvaraRadera
 19. Jag vet inte vad jag skulle göra men om man fått försämrad syn är det väl kanske lika bra att byta :P Du blir fin i vilka du än tar :)

  SvaraRadera
 20. Oj, det var en svår fråga! Jag hade nog väntat ett år med att byta😁

  SvaraRadera
 21. Oj, det var en svår fråga! Jag hade nog väntat ett år med att byta😁

  SvaraRadera
 22. Nummer två fastnade jag för direkt. Har du råd så är det klart att du ska slå till på ett par, det är du ju värd. Även om du bara märkte en liten skillnad kan det inte vara så att synen förstörs ännu mer om du går med för svaga glasögon? Jag kan inget alls om sådant men jag har för mig att jag har hört det någonstans

  SvaraRadera
 23. Jag gillar ettan. Jag hade bytt för jag kan aldrig hålla mig haha

  SvaraRadera
 24. Skönt att det var en mindre förändring i alla fall. Kan tänka mig att det är svårt att välja bågar...

  SvaraRadera
 25. Jag skulle nog köra linser då det ändå var en sån pass liten skillnad. Och kanske vänta en stund med nya bågar, det är ju ganska dyrt tyvärr

  SvaraRadera
 26. Jaa, klart du ska ha skarpare lins om du behöver det! Man ska investera i sig själv och sitt välmående. Får man inte ont i huvudet? Som när man behöver glasögon men inte använder dem??

  SvaraRadera
 27. Jag tänker såhär: Om du tvivlar och känner motstånd, så är det inte läge att byta just nu. Avvakta tills det känns rätt och bra hela vägen. Om du ändå går på kontroller varje år, så är det ju max ett år kvar till nästa gång och du kan senast då besluta dig för att byta. :)
  Dina nuvarande glasögon passar dig riktigt bra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förra året sa de också att min syn hade förändrats lite grand.

   Radera
 28. Nr 2 var jättefina på dig! 🌸

  SvaraRadera
 29. Med tanke på ekonomin hade jag inte bytt på ett tag i alla fall.. Eller jag gör inte det rättare sagt, med tanke på att jag är i exakt samma sits. Med dessa glasögon jag har nu ser jag 70%, med ett par nya skulle jag se 80%.. Men jag väntar ett tag till...

  SvaraRadera
 30. Vilka snygga bågar 😊♥️

  SvaraRadera
 31. Åh jag är oxå glasögonorm och har haft samma bågar i typ 6 år nu... Har egentligen linser och skaffade glasögonen att ha på kvällar och helger. Men nu har jag inte orkat gå och köpa nya linser så är fast med mina gamla glasögon. Måste dock köpa nya då de har blivit böjda.

  Om de du provade inte är allt för dyra hade jag köpt ett par till. kul att ha och kunna byta ibland. Jag gillade nr 2 bäst på dig... jätte fina!!!

  Ha en fin dag,

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid kul att byta bågar ibland.

   Radera
 32. håller med om att det är svårt att hitta bågar man verkligen gillar. De jag har nu har jag haft i många år, men vill helst inte byta haha! Om jag ska vara ärlig så gillar jag dina gamla mest :-)

  SvaraRadera
 33. Jag tror nog att jag hade väntat med att byta, men jag är lite sådan som person!
  Jag ska alltid vänta med allting!

  SvaraRadera
 34. Om du inte vill ha nya bågar varför kan du inte bara byta glasen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går fint att bara byta glasen också.

   Radera
 35. nr tre passar verkligen på dig. Kanske bara byta glas?

  SvaraRadera
 36. men alltså HUR svårt är det inte att bestämma bågar. finns många snygga o fula :d svårt o välja du passade i alla
  fin lärag

  SvaraRadera
 37. Den snåla jag skulle ha behållt mina gamla glasögon, men samtidigt så gillar jag förändring haha! :D Jag gillar bågarna nr 2 :)

  SvaraRadera
 38. Vilket svårt beslut och jag hade nog avvaktat med nya bågar om det bara handlade om en liten skillnad. Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer kanske göra det.....

   Radera
  2. Jag skulle skaffat nya! För att slippa eventuell huvudvärk o käkvärk. Men förstår att det svårt

   Radera