lördag 30 november 2019

Ny bil

Vår förra bil var en Renault Scenic halvkombi och den var jättebra. Den servades varje år och den blev godkänd på alla besiktningar. Den är nu 12 år gammal och det kändes inte kul att underhålla den mer med att exempelvis byta kamrem eller fixa bromsarna. Ni vet att det kostar pengar. Innan sommaren började vi prata om att byta. 


Att veta vilken man ska ha, var inte enkelt. Den ska vara snygg, praktisk för hunden och inte heller för dyr. Jag ville först ha en Renault Megan kombi, men den kändes inte helt rätt för vår hund Balder. 


Tills slut började vi titta på Ford. Vi åkte och kollade och vi bestämde oss för Ford Active Launch Edition kombi. Färgen är Metropolitan White. Den ser kanske vit ut på bilderna, men den är mer gråvit. Vi har nu haft den i 1,5 månad ungefär. Den känns väldigt bra att köra, även om man inte har vänt sig vid alla finesser än. Jag har kört Renault Scenic i många år och det tar kanske ett tag innan man har vant sig helt och hållet. 

Har du bil? Vilket bilmärke kör du?

PS. Kom ihåg att imorgon öppnas den första luckan i min julkalender här på bloggen! DS. 

10 kommentarer:

 1. Ja de där med att köpa ny bil är inte de lättaste. Bilen ni har köpt var verkligen jätte snygg! Jag skulle vilja ha en nyare bil men de får bli sen när både jag och sambon har fast jobb och jag inte bara går hemma och är mammaledig :) jag kör en Volvo v70 -07 den slukar ju verkligen allt och de är perfekt med vagn och allt som ska med under en biltur 😊

  SvaraRadera
 2. Skönt med en ny bil, önskar man hade den möjligheten. Så svårt att hitta något som matchar alla ens behov ibland. Jag kör en Saab 9-5 kombi som visserligen är 13 år gammal och rullat över 40.000 mil men jag älskar den.

  SvaraRadera
 3. Kul med ny bil 😍 Har inget körkort än

  SvaraRadera
 4. Har ingen bil. Men skönt att ni hitta en bil som passa er och hunden

  SvaraRadera
 5. Men så himla kul med en ny bil! Hade vilja haft en sån om jag hade körkort! Får ta mig det snart ����

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att bilden passade er tror det är ganska viktigt att hitta en bil som man faktiskt gillar ❤️

  SvaraRadera
 7. Skönt med ny bil efter 12 år. Vi har haft både Renault och Ford och varit nöjda med båda. Har en gammal Renault megan kvar men jag kör vw. Viktigt att hitta en som passar familjebehandlare.

  SvaraRadera
 8. kul med ny bil,saknar dock körkort men mannen kör tesla och den e perfekt för hund,kram

  SvaraRadera
 9. Så kul o kolla på bil . Nej har ingen bil för har inget jobb . Och det vill jag ha gärna ha först :)

  SvaraRadera
 10. Ja vi har bil, varsin faktiskt. Jag jobbar på volvo och har en volvo tjänstebil, det är verkligen ett smidigt ägande som jag är så nöjd över och till mannen har vi en Ford, 7 sitsig för att kunna åka hela familjen. Riktigt fin bil ni hittat, man kör ju en del så viktigt att trivas med den

  SvaraRadera