söndag 26 januari 2020

En jobbig och fin dag att minnas


Kungälvs kyrka

Det känns som att jag bara har berättat tråkigheter här på min blogg den senaste tiden. Men eftersom jag tycker att det är viktigt att kunna gå tillbaka i tiden, så måste jag få dela med mig av tråkiga saker också.
I fredags, en månad efter att pappa tog sitt sista andetag, var det hans begravning i Kungälvs kyrka. Jag var verkligen orolig inför denna dag. Jag tänkte att hela dagen skulle bli skitjobbig. Visst var det jobbigt, men jag trodde det skulle bli ännu jobbigare. Jag grät på väg till begravningen, men väl i kyrkan kändes det så fint och det blev inte lika jobbigt som jag först trodde. Det betyder dock inte att jag sörjer mindre för det.


Inför en begravning, ska det planeras en del. Vilka psalmer ska sjungas? Ska vi ha solosång? Osv. Vi valde Blott en dag och Bred dina vingar

Fly me to the moon

I början av akten spelade en solisten Klinga mina klockor på tvärflöjt. Varför vi valde just denna, var för att pappa gillade Benny Anderssons orkester. Som avslutning sjöng solisten Fly me to the moon (Frank Sinatra). Så skönt att med musik, som pappa älskade!

Adjö älskade pappa!


Efter begravningen, hade vi minnesstund på Fars Hatt. Så skönt att inte bara skiljas åt, utan att ha tid att prata med varandra. Så roligt att så många valde att följa med på minnesstunden! Vi åt lunchbuffé, så var och en kunde välja ifall de ville äta kött eller fisk. Maten smakade jättegott! Vid bordet fick jag chansen att prata med en före detta granne till pappa. Jag hade aldrig träffat henne förut och det var kul att höra om sin pappa från någon utomstående.

Marsipantårta och kaffe till efterrätt.
Jag tror pappa var närvarande och log från sin himmel.  Jag tror att pappa ville ha sin begravning precis så här:
- Med "hans" musik
- Med familjen närvarande
- Med fina vänner bland annat från Friskis & Svettis
- Med gamla goda grannar
- Med tillbakablickar och minnen i minnestal, som bröderna höll
- Med god mat
- Rätt val av kyrka och lokal för minnesstund

Vila i frid, pappa!
Vi kommer ses igen!

22 kommentarer:

 1. Låter som en väldigt fin begravning och ett fint avsked även om jag förstår att dagen varit tuff.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du tyckte att det var fint i kyrkan. Även fast man tycker att det var fin så sörjer man ändå. Fint att det var så många som var med på minnesstunden:)

  SvaraRadera
 3. Begravningar är verkligen tunga och man är så uttömd innan... Men så härligt att den blev så bra och det kändes som den blev precis rätt!

  SvaraRadera
 4. Fina fina du! Här i dagarna var det tio år sedan min pappa begravdes, så jag vet vilka tankar och känslor som kan skena genom huvudet. Jag skickar en stor kram! Ni ser ut att ha haft en fin stund.

  SvaraRadera
 5. Skönt att det ändå kändes som att det blev bra. Låter som ni hade ett fint avsked. Tycker också det är viktig med lite ”begravningsfika” där man kan samlas och prata.

  SvaraRadera
 6. Ser både vackert och sorgligt ut och fint att sjunga hans låtar, låter som en jätefin dag trots allt

  SvaraRadera
 7. Begravningar kan vara fina samtidigt obehagliga, naturligt & overkligt. Förlorade mormor som betydde extremt mycket för mig för 2 år sen. Vi får hoppas att alla som har försvunnit ifrån oss mår bra där dom är nu (hoppas jag) Å jag hoppas verkligen att man ses igen :(

  SvaraRadera
 8. Det låter som han han fick ett otroligt fint slut fina bilder du delar med dej av

  SvaraRadera
 9. Jag tycker inte att du ska känna att det bara är negativt på din blogg. Det ör ju så livet ser ut ibland. Det går upp och ner. Skriv om det du vill.

  Det verkar ha varit en riktigt fin begravning som speglade det som din pappa velat. Jag är också övertygad om att ni ses igen.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Jag var också på begravning i fredags. Alltid lika tufft, men samtidigt så fint., Gifte mig i Kungälvs kyrka :-) Den är så fin

  SvaraRadera
 11. Stor kram fina du. Jag blir verkligen berörd av ditt inlägg det är så gripande att behöva ta farväl. Jag förstår att känslorna är och kommer vara överallt. Det första året är tyngst dessutom, det är då allt kommer tillbaka som födelsedagar, namnsdagar, julafton eller nyår. Allt det där som man kanske firat lite extra kring. Det ser ut som en otroligt fin begravning, jag är övertygad om att han var med er. Det kommer han fortsätta att vara.

  SvaraRadera
 12. Beklagar sorgen. Hoppas att de var ett fint avsked

  SvaraRadera
 13. Beklagar sorgen. Så skönt & höra att begravningen var fin & glädjande ����❤️

  SvaraRadera
 14. Jag tycker det låter som en väldigt fin begravning . Man kan inte alltid vara positiv det är okey att vara negativ ibland och det går upp och ner.
  Det är din blogg och där skriver du exakt det du vill 😊

  SvaraRadera
 15. Jag tycker det är bra att du delar med dig av både bra och dåliga dagar, precis som Hanna säger livet går uppochner och det känns mer intressant att läsa en blogg där personen skriver om både bra och dåliga dagar :)

  SvaraRadera
 16. Fint avsked och man får sörja och prata om det skriva om de hur mycket man vill. Har Sj förlorat båda föräldrarna ❤️ Fin begravning och så vacker kista kram vännen

  SvaraRadera
 17. Så fint... sorgligt och vackert. Och ett fint avslut.

  SvaraRadera
 18. Beklagar ❤️ självklart sörjer man inte mindre för att man inte gråter hela tiden. Begravningar kan vara fina och man minns de fina stunderna med den man mist. ❤️

  SvaraRadera
 19. Beklagar din fars bortgång. Aldrig roligt men begravningar kan bli fina stunder med många glada minnen.

  SvaraRadera
 20. låter som ni fick till en väldigt fin begravning. och beklagar sorgen fina du ❤ jag tycker det är viktigt att man precis som du gör, kan skriva om allt som man känner man vill skriva om i sin blogg. kram ❤

  SvaraRadera
 21. Jag tycker de är otroligt jobbigt med begravning. Att se andra sörja och smärtan inombords.

  SvaraRadera
 22. Beklagar :( låter som om en fin minnesstund för din far <3

  SvaraRadera