tisdag 12 juli 2022

Läsning i sommar

 Att sitta ute i solen och läsa är bland det bästa jag vet. Jag läser inte särskilt ofta, utan det blir mest på sommaren eller när jag är ledig. Ifall boken är riktigt bra, då är det svårt att släppa den. Det uppstår ett visst vemod, när den är utläst. Man blir liksom tvungen att släppa taget om något man har hålla i så hårt. Kommer jag någonsin kunna läsa något lika bra igen? Vad ska jag läsa nu? Jag vill ju inte slösa bort min tid med att läsa något dåligt eller halvbra. Ni får gärna tipsa mig om bra böcker!

Läs den!

Idag har jag läst ut Själsfränden av Sofie Sarenbrant. Jag har läst alla hennes tidigare böcker och har älskat serien om Emma Sköld. 

"Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron.

En vindpust tar tag i det långa mörka håret och Emma håller andan. Hur ska hon hindra kvinnan från att hoppa och falla fritt tjugosex meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även spädbarnet i hennes famn.


Själsfränden är den tionde fristående delen i den populära deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Sofie Sarenbrant väver på ett unikt sätt in aktuella och känsliga ämnen som självmord och filicid. Hur mycket är ett människoliv värt?"

Jag tyckte verkligen om Själsfränden! Jag ger den 5 av 5. Sofie Sarenbrant tar upp alltid upp viktiga frågor i sina böcker. I denna bok tas frågor upp som abortfrågan, självmord, makt och maktstrukturer. Man får följa med både i dåtid, nutid och i framtiden. Jag tyckte det kändes lite rörigt först, men man kom in i det.  
Boken börjar  med att en kvinna vill begå självmord genom att hoppa från en bro och ta med sig sin bebis i fallet. Emma Sköld är på plats och försöker hindra henne. Jag vill så klart inte avslöja mer om vad som händer vid bron, men boken handlar om varför denna kvinna vill ta livet av sig. Kvinnan har ett hot mot sig och det blir Emmas och Nyllets uppgift att lösa. Som vanligt går det inte att förutspå hur boken ska sluta, vilket jag uppskattar. Det är inte kul ifall man tidigt i en bok kan gissa vem som är skyldig eller hur det ska sluta. 

Jag älskar min läsplatta från Storytel. Så många böcker på samma plats!

Har du läst någon bra bok i sommar?

11 kommentarer:

 1. Åh, tack för tipset! Jag har läst alla hennes tidigare böcker men hade missat att det kommit en ny. Nu har jag reserverat den på bibblan men köplats 31... Husse här hemma har Storytel och deras läsplatta och är supernöjd. Funderar på om vi ska ändra till ett familjeabonnemang men då måste jag så klart köpa en läsplatta. Just nu ska jag börja på "Juli enligt Julia" som är en feelgood. Hoppas den är bra men har ingen aning...

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att den här boken var precis i din smak! Lät lite otäck med deckare och självmord, men ack så viktigt ämne att skriva om. Kanske ska ta mig an boken 😊

  SvaraRadera
 3. Så mysigt och så fin er altan blev. Så stor den blev.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar att läsa men har inte läst på ett par år nu då jag går in i boken så mycket. Det blir inte så socialt för familjen. Håller med om den där känslan av tomhet. Särskilt om det är en bok jag verkligen gillat.

  SvaraRadera
 5. Har än så länge inte läst en enda bok denna semestern men ett par nya talböcker ska laddas hem här så småningom är det tänkt, perfekt att ha i mobilen och lyssna på.

  Ha en underbar torsdag.

  SvaraRadera
 6. Jag har börjat läsa mer själv. Fick nyligen tag på en gammal bok jag läste i min ungdom, och håller nu på att läsa den igen. Den här gången med 30 års ytterligare livserfarenhet. :)

  SvaraRadera
 7. Jag har läst ut flera böcker i sommar. Den senaste var "Befrielsen" som är inspirerad av Nancy Wake som var med i frihetsrörelse under andra världskriget, tydligen en av de mest efterspanade. Den var spännande.

  Nu har jag precis börjat på "Utvandrarna".

  SvaraRadera
 8. Det är svårt tycker jag att tipsa om böcker. Men jag har läst flera om förintelsen på sista tiden, som Tvillingarna i Auschwitz, den var oerhört gripande men kan rekommendera den.

  SvaraRadera
 9. Oj blev visst anonym var jag som skrev om Tvillingarna i Auschwitz.

  SvaraRadera
 10. tusen tack för tips, jag har snart läst ut mina böcker jag håller på med nu. Kan inte fatta, bara i sommar har jag läst ut tror jag hela sex böcker... och snart två till! Mats Strandberg är en favorit hos mig, så jag kan tipsa om Konferensen som jag läste ut nu senast :)

  SvaraRadera
 11. Hoppas sommaren har varit bra ! Det känns som om hösten är på ingång. Så stor och fin altanen ser ut. Jag läser aldrig men går mycket på bio. Filmen När kräftorna sjunger har jag hört skall vara baserad på en bok. Filmen har fått jätte bra beröm själv har jag inte hunnit att se den ännu.

  Ha en bra dag, Vicki

  SvaraRadera