söndag 8 januari 2012

Någonstans inom oss


Kajsa Ingemarssons bok "Någonstans inom oss" är precis utläst här. Det tog tid, kan jag säga. Jag började läsa boken på sensommaren och den är blev utläst i början av januari 2012. Det beror absolut inte på boken. (Tror jag!) Jag läser som bäst ute i solen. Det är avkopplande samtidigt som jag kan få färg på mina kinder. Jag läste också ganska mycket under vistelsen i Tylösand. Summarum: Jag läser som bäst under sommaren och under tid jag kopplar av plus att datorn är avstängd. Synd. Det är synd att datorn har en sådan enorm dragningskraft under resten av året. Hur ska man kunna slita sig? Jag tycker ändå att det är avkopplande att blogga och att läsa andra bloggar. Under vardagar kollar jag faktiskt inte så mycket på TV. Det är ändå synd att läsningen blir lidande. Det är ju ändå fantastiskt att läsa en bok och komma in i handlingen så pass att man inte vill sluta läsa.

Någonstans inom oss är abslout inte svårläst på något sätt. Den är lätt att komma in i och  utan datorn i sin närhet, vill man inget annat än att läsa. Man vill inte släppa taget om boken! Den är lättläst. Boken handlar om en ung kvinna som tar sitt liv. Kvinnan heter Rebecka. Sedan får man följa hennes liv som "ängel". Hon kan inte riktigt släppa taget av sin man Mikael, som hon fortfarande älskar.  Hon ångrar sig, men kan inte återgå till sitt liv med sin man igen. Hon försöker sätta käppar i hjulet för sin man genom att spöka hemma hos honom.
Det svåra är att man får läsa händelser ur två personers perspektiv, en död och en levande person. Boken blir ordentligt sågad av Nina Lekander. Läs härJag tycker inte sågningen är rättvis, eftersom det fanns ett djup i boken, som jag aldrig tidigare har läst i en annan bok. Det var dock annorlunda att läsa. Aldrig har man sett det ur den dödas perspekti tidigare. Boken var på ett sätt annorlunda, men dålig var den inte. Kajsas bok Små citroner gula var mer chic-lit var mer lättsmällt och kändes mer älskad på något vis. Jag måste absolut se filmen! Läs författarens egna ord om den senaste boken.

Kort och gott: En läsvärd bok. Annorlunda. Lite svår. Kan älskas och kan hatas. Lättläst - absolut!

14 kommentarer:

 1. sv; Varför då? De är sjukt underhållande, haha :)

  SvaraRadera
 2. Sv: Tack och detsamma! :D Javisst, jag har lagt till dig nu. Säg till när du har lagt till mig också. :)

  SvaraRadera
 3. Sv: Javisst, säg till när du lagt till mig o vilket nummer du fick så lägger ja till dig!! :D

  SvaraRadera
 4. SV: Tack, de hålls ihop där bak! Mitt favorithalsband :)

  SvaraRadera
 5. Vinnarna av dagens blogg - uppe nu! :D
  Vann du inte? I så fall har du en ny chans att bli morgondagens blogg nu direkt :)!
  http://thildaaa.blogg.se/2012/january/vinnarna-kor-igang-igen.html#comment
  Kram ^^

  SvaraRadera
 6. Din blogg var jättefin den med! Jag gillade modellandet sådär..men måste man så måste man;)

  SvaraRadera
 7. tack för boktipset, den måste jag läsa
  Följs gärna åt i bloglovin

  SvaraRadera
 8. Tycker det låter som en bra bok! :-)

  SvaraRadera
 9. Sv: Tack så mycket!
  Hoppas allt är bra med dig/er.

  SvaraRadera
 10. Tack!
  Min lördagkväll blev i bakfyllans tecken. Jag är sällan på krogen så det känns dagen efter :P Annars var den OK :-)

  SvaraRadera
 11. sv: Varsågod, hoppas du har användning av den :) Vilken mysig blogg du har!

  SvaraRadera
 12. Hm... Jag har lite svårt för henne - så... De gånger jag har försökt, oavsett årstid så har det gått mer än trögt. Just nu har jag rätt dålig koncentration ändå på att läsa... Jan Gs senaste - Brobyggarna - är påbörjad, avklaras när? ;)
  Må så grankott...
  Bim

  SvaraRadera