lördag 5 januari 2013

Om läsning


Denna bok läser jag just nu.

Jag älskar att läsa böcker. det gör jag verkligen! Jag gillar att besöka bokhandlar. Då kan jag gå runt och klämma och känna på böckerna. Jag läser böckernas baksida och kanske bläddrar jag lite i boken. På sommaren läser jag allra mest. Då kan jag läsa ut flera böcker. Framförallt läser jag, när det är soliga dagar. Då brukar jag antingen läsa på stranden, medans jag solar, eller så brukar jag läsa på vår altan. Jag läser också, när vi är på spahotell. Det är så avkopplande att läsa då. Efter ett dopp i bassängen är det skönt att lägga sig på en solstol och slå upp sin bok. Allt annat runt omkring försvinner på något sätt. Det är tyst och kanske hör man lugn och skön musik i bakgrunden. Det är mys!
Tryck på play-knappen och lyssna!

Men jag begriper inte varför jag inte läser så mycket annars. Förr läste jag alltid i sängen innan det var dags att släcka lampan. Nu orkar jag nästan aldrig. Det har aldrig med själva boken att göra. Boken kan vara hur bra som helst, men ändå slår jag inte upp bokpärmen. Jag som älskar att läsa. Det får bli ändring på det. Frågan är bara hur.

30 kommentarer:

 1. Samma sak här, brukade läsa i sängen innan jag skulle sova förut! För mig tog det slut för att jag hade och har så mycket att syssla med om kvällarna att jag verkligen lägger mig i sista stund, och då har jag antingen ingen ork eller någon tid kvar om jag ska hinna sova något. Tråkigt!

  SvaraRadera
 2. Sv; tack så mycket! Shopping är alltid kul ;)

  Självklart kan vi göra ett bloglovinbyte, jag har redan lagt till dig (nummer 261) säg till när du har lagt till mig ;)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är samma här, läste ofta jämnt förr i sängen innan läggdags, nu blir det att man pillar på mobilen, sen måste jag släcka lampan :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lägger mig med min iPhone. Efter 10 minuter är det GOD NATT!

   Radera
 4. Sv: Åh, tack :) Visst kan vi följas på bloglovin. Säg till när du följer mig & viket nummer du blev så följer jag dig på direkten, hihi!
  Kram på dej

  SvaraRadera
 5. Jag läser i perioder och då mest på sommaren i solen :) Har tänkt att köpa den boken du läser :)
  Ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera
 6. Verkligen tråkigt att man inte tar sig mer tid för det där med att läsa, det är ju roligt och som du säger skönt att koppla bort sig lite ett tag och komma in i en annan värld. Ska börja läsa en bok jag fick av min pojkvän i julklapp tänkte jag, men det har jag sagt sedan jag fick den :P

  SvaraRadera
 7. Jag tror att datorn stjäl för mycket av ens tid, det blir mindre tid över till läsning. Synd. Jag älskar också att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det nog. Datorn tar för mycket tid, men jag kopplar av framför datorn också. Vid vackert väder sitter jag inte framför datorn, utan tar med mig boken ut istället.

   Radera
 8. Du kanske är bara inne i en period då du vill läsa mindre eller orkar läsa mindre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sådana perioder varje år i så fall. Kanske jag låter datorn tar upp för mycket tid.

   Radera
 9. och tack förresten. Vill önska dig god fortsättning!

  SvaraRadera
 10. sv: Absolut! Jag lägger till dig nu, din tur :))

  SvaraRadera
 11. Samma här! Älskar att läsa, men det går i perioder.
  Ofta är jag så trött när jag lägger mig så jag kolla bara på telefonen en stund (Instagram mm) och sen orkar jag inte mer. :)
  Har "Femtio nyanser av honom" liggandes på "vänt". Tycker du den är bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar boken, men jag har inte kommit till något snuskigt än.

   Radera
 12. Är boken bra? Har inte läst den ännu! Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

  SvaraRadera
 13. Det är precis likdant med mig att jag läser mest på sommaren när jag är ledig. Tiden och orken räcker inte till allt jag vill göra. Vad tycker du om den boken? Jag har inte läst den ännu.

  Ha en skön helg och hoppas du hinner läsa något! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte kommit så långt in i boken än. Men det jag har hunnit läsa gillar jag!

   Radera
 14. Den där boken är så bra!

  SvaraRadera
 15. Jag älskar också att läsa! Det är så avkopplande!

  SvaraRadera
 16. Jag vill också läsa de böckerna.... Kram Anette

  SvaraRadera
 17. Underbart att läsa jag är inne i en riktigt läsar period just nu!Jag skall köpa 3:e boken i denna serie!Jösses vad bra!!
  Annars har jag väl läst ut 2 -3 böcker på 1 vecka nu..hehe..mycket läsa på kvällarna tills jag somnar;)

  SvaraRadera
 18. Jag är en periodare, och när jag väl hittar ro älskar jag att läsa, så avkopplande!

  Tror att det kommer att bli några böcker i jan/feb. tycker det är gansk tråkiga månader förövrigt så perfekt att krya upp i soffan med en bok :)

  SvaraRadera