tisdag 17 september 2013

För det vidare

I Sverige råder det lärarbrist. Därför har Skolverket startat För Det Vidare, som är en kampanj för att locka fler till att välja läraryrket. Som lärare påverkar man många elever. Själv minns man sina egna lärare ganska väl. En del har påverkat en mer och andra mindre. Undra vilka intryck man själv gör på sina elever. Man kan ju bara hoppas att det är enbart positiva intryck.

Varför jag själv ville bli lärare, var/är för att jag gillar barn. Dagarna är inte den andra lik. Man blir väldigt glad över att möta sina elever varje dag. Jag lär mig mycket av dom. Det är ett viktigt yrke man har. Jag kan dock tycka att det för ofta tar för mycket tid att svara på enkäter, gå på möten och göra andra saker. Jag vill ägna mig mer åt eleverna och undervisningen. Här finner du 20 anledningar till att bli lärare.


Finns det någon eller några lärare du har haft, som du vill lyfta eller hylla?

5 kommentarer:

 1. Min kusin skulle läsa till lärare, men hoppade tyvärr av :/

  Ja och nu när det börjar det bli kallare ute med och en undulat behöver varmt :)

  SvaraRadera
 2. sv: kan lova att det var precis lika gott som det ser ut!!! :)

  SvaraRadera
 3. Den listan skulle bli lång åt båda hållen. På mitt eget sätt har jag gjort det i min debutroman "Mina fotsteg i ditt hjärta". Vetskapen om hur otroligt viktigt det är att det finns bra lärare, har jag många minnen från alla mina studieår. En riktigt bra lärare kan få elever att bli intresserade av ett ämne som de egentligen inte alls brinner för. Motsatsen är skrämmande. När ett favoritämne kan förvandlas till något urtrist om fel person håller i trådarna. Det är inte lätt att vara en lärare i en svensk skola längre. Ansvaret som lärs ut på lärarhögskolorna har inte med bitar som att även vara en psykolog, polis, fosterföräldrar, kurator m.m. I den bästa av världar är det fortfarande ett kalasjobb med de rätta förutsättningarna om det finns en stark högre omgivning som stöttar upp. De två "dikena" har också kommit för långt ifrån varandra, om man jämför dagens skola med gårdagens mer auktoritära variant. Som med mycket annat skulle man behöva mixa och ta det bästa från varje dike. Ursäkta det låååånga inlägget.:) Höstkramar från Ystad.

  SvaraRadera
 4. Ja klart jag minns mina lärare, en del till det positiva och en del inte...haha. Jag har har lärarexamen och är behörig till lågstadiet....jag önskar att jag inte var så feg bara. Jobbar som förskollärare men är sugen på skolan......Kram anette

  SvaraRadera
 5. åh så fint av dig, tycker det är otroligt viktigt med bra lärare och något bland det bästa som finns! min mentor på gymnasiet är min absoluta favoritlärare genom tiderna (tog studenten i juni), vi har fortfarande kontakt och jag saknar honom så. både en bra mentor, vän och lärare! stöttade och peppade alltid, hjälpte mer än gärna till och förklarade saker så att man förstod. otroligt bra :)

  SvaraRadera