lördag 9 november 2013

Vaken sedan halv sex


Ett tomt och öde Slottsskogen
Redan strax efter halv 6, gick jag upp i morse. Det är tur att det inte är varje lördag man stiger upp så tidigt. Jag hade lovat att köra min man till tåget. Han skulle idag åka till Stockholm över dagen. Efter att jag hade släppt av honom, åkte jag och Yambo vidare till Slottsskogen. Det kändes väldigt ovant att åka dit så tidigt. Det var riktigt mörkt, när vi kom det, men ganska snart blev det ljust. 

Hundrastgården i Slottsskogen

Det är så praktiskt med hundrastgårdar. Det är kul för Yambo att få springa lös, men det var synd att vi inte hade sällskap av några andra hundar där. Jag hade förstås inte räknat med det, då klockan bara var halv 8 på en lördagsmorgon. 

Hej på dig!
Men tills sist kom en liten springades och de fick hälsa på varann genom stängslet. 

Vi gick vidare och Yambo fick se större djur än hundar. Älgarna var spännande att titta på. Det var tur att de var innanför stängslet. Annars vet man ju inte vad som hade kunnat hända. 

Lösa djur fanns också.
På ett ställe kom påfåglar och de var utanför stängsel. Det var ju tur att Yambo var kopplad, för annars hade han sprungit fram. Då hade det ju varit en risk att han hade fått en vass näbb i ögat. Det är inte så populärt. 

Dovhjortar är så vackra!

Efter en 1,5 timmes promenad, åkte vi hem. Jag duschade och åkte tillbaka in till stan. Jag var tvungen att besöka Egg and milk. Efter att ha läst om detta ställe på internet, var jag riktigt nyfiken. Jag förstod ju, när jag klev in, att det var ett populärt ställe. Det var ju fullt överallt! Tills sist fick jag mig en ledig plats. 

Brunchrestaurangen var inredd i amerikansk 50-talsstil.  Det fanns mycket att välja på. Vad sägs om bacon och ägg, bagels, yoghurt, milkshakes, färskpressad juice, omelett osv. 

Pannkakorna kunde jag inte stå emot. De var riktigt goda! Det blev också en bagels med kanelsmak, yoghurt med passionsfrukt och en kaffe.  Nästa gång hoppas jag att det inte är lika mycket folk här, för då kan jag fota mer av inredningen.Efter brunchen gick jag en liten stund på stan innan det var dags att fixa naglarna på salong. Jösses, vad de har julpyntat mycket redan. 

Nu har tröttheten kommit ikapp mig. Nu blir det en lugn kväll här hemma. Jag ska snart stoppa i mig en god sallad. Jag hoppas att makens hemresa kommer att gå fint.

16 kommentarer:

 1. Vad mysigt det ser ut så tidigt i Slottsskogen!
  Och kul med hundgård(fast synd att det inte var andra hundar där). Känner du till fler hundgårdar i närheten?
  Jag har aldrig hört talas om Egg and milk. Låter spännande!
  Jag ska till stan nästa vecka så då får jag se allt julpynt.
  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att det inte finns någon hundrastgård i Lerum. Det hade varit roligt! Jag läste att det ska finnas en i Partille- Läs mer här: http://sethsjoblom.com/2012/04/01/rastgardar-att-slappa-sin-hund/

   Radera
 2. Lite tidigt att pynta så pass? =D

  SvaraRadera
 3. Det låter som en helt underbar lördag.....men inte hade jag vågat mig ut innan det ljusnat. Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Svar: Tack så jättemycket! :)
  Vad kul att du vill vara med och tävla. Lycka till! :)

  SvaraRadera
 5. Det var tidigt, men det är ibland skönt att starta dagen så!

  Det känns som att man får ut mer av allt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dagen blir ju längre på något vis.

   Radera
 6. Nu är tävlingen Avslutad, kika in i bloggen och titta efter vem vinnaren blev.

  SvaraRadera
 7. Vilken aktiv dag!! Du är så värd att bara ligga i soffan=))

  SvaraRadera