onsdag 25 december 2013

Juldagen 2013

Idag var det också gott med julmat hemma hos min bror, men i morgon kommer vi att stå över både köttbullar, korv och skinka. Brorsan hade skaffat rökt makrill, vilket var till min stora glädje. Jag älskar det verkligen!

Och pappa hade med sig sin goda äggost som han brukar göra en gång per år. Äggost är en typisk Bohuslänsk rätt, som är gjord på ägg, grädde, mjölk och gräddfil. Jag brukar ta kanel på, medan andra kanske väljer sylt. 
Det blev julklappsutdelning till barnen och vi vuxna spelade julklappsspelet. Vi har valt att köpa paket för 50:-/st och tänk vad man kan bli glad över bra att ha-grejer! Idag ville de flesta ha en flaska vin eller tvättmedel. Jag lyckades att få till mig tvättmedlet! 
Så smaskigt med knäck!
Brorsdottern hade bakat en jättegod äppelpaj. Det känns lovande med brorsbarn, som kan baka eller laga mat. Det har man alltid nytta av!!!

9 kommentarer:

 1. ägg ost har jag aldrig ens hört om :)

  SvaraRadera
 2. Ser ut som om ni åt mycket goda saker på julafton precis som jag! :)
  sv: Tack! Nu har jag bestämt mig, alla har svarat att jag ska spara så då ska jag spara! ;)

  SvaraRadera
 3. vilka härliga julbilder, vi hoppade julmaten idag på juldagen men imorgon äter vi igen med svärföräldrarna sedan får det räcka till nästa år. God fortsättning på julhelgen <3
  kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Lät som en bra dag! :)

  Ja, nu får det bli minus och snö

  SvaraRadera