måndag 6 januari 2014

Sociala medier

Omröstningen Vilket av dessa sociala medier föredrar du? finns på fnul.se...
Håll en egen folkomröstning med dina bloggläsare! (Det är gratis och ingen registrering krävs)

Jag tycker dessa medier fylller olika syften. Bloggen är min dagbok, kan man säga. Där kan jag berätta om vad jag har gjort under dagen. Men att uppdatera facebook varje timma med vad jag gör, ligger mig inte för. Av alla sociala medier så är det bloggen jag föredrar allra mest. Instagram är också en kul social grej, men det är inte varje dag jag lägger upp en bild där. Jag är inte i lika stort behov av facebook. Jag skulle klara av dagar utan facebook, men jag tycker att det är en fantastisk kanal att hålla "koll" på vad gamla klasskompisar och barndomsvänner sysslar med. Skulle man någon gång vilja ordna en återträff, så är ju facebook en smart forum att anordna det på. Twitter och podcasts har jag aldrig testat. Jag kommer aldrig göra det heller. Inte än. 

25 kommentarer:

 1. Svar: Vad skojjigt att du vill tävla :) Du vet att du får rabatt om du handlar om du är med i tävlingen :)

  SvaraRadera
 2. Utan tvekan bloggen, sen instagram och sen fb :) de andra två är jag inte på

  SvaraRadera
 3. Jag föredrar framför allt bloggen, men behöver tydligen FB! :)

  SvaraRadera
 4. Bloggen, instagram och sen facebook tycker jag är topp tre. :) <3 kram

  SvaraRadera
 5. Föredrar mest Instagram faktiskt =)
  Enklast och smidigast.
  Jo men den måste man ha sett.

  SvaraRadera
 6. Jag föredrar blogg. Ett roligt sätt att vara social på. Eftersom att jag inte är så mycket för bilder, utgår instagram. Facebook har jag inte heller, fast många tjatar. På ett sätt är jag anonym på nätet eftersom jag inte går ut med mitt riktiga namn. Men det innebär oxå att jag kan vara mer utlämnande i inlägg om jag så önskar. Det är få i min bekantskap som vet att jag överhuvudtaget bloggar. Dessa har tystnadsplikt, hihi. Men eftersom jag går ut m bilder så kan ju bubblan spricka. men det gör inget. Jag är noga med att skriva sådant som jag står för.
  Stor kramis på dig

  SvaraRadera
 7. Skrev en lång kommentar men det gick inte. testar.
  kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, din långa kommentar kom visst med! Jag godkänner mina kommentarer innan de syns på bloggen.

   Radera
 8. Bloggen helt klart! Efter det kommer Twitter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är meningen med twitter egentligen?

   Radera
 9. Om man måste välja så säger jag Blogg, men gillar Twitter också. Allt det där går alltid i vågor för mig, ett tag är jag jätteaktiv på Insta, under en annan stund blir det Tumblr, We heart it eller något annat ställe. Det jag gillar minst är Facebook. Om jag inte hade haft min Fan Page för bloggen på FB så hade jag helt klart tagit bort den. Jag tycker bara att det syftar till att berätta om sitt perfekta liv för alla, fast att alla förstår att det kanske itne alltid är perfekt... Och folk beter sig så socialt inkompetent på Facebook så det är inte klokt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Facebook gillar jag endast för att man kan enkelt hålla kontakten med de man känner här. OM man behöver nå någon eller några, som man inte har mailadress eller telefonnummer till.

   Radera
  2. Ja på så sätt är det bra, att alla finns samlade på ett och samma ställe. men jag tkr också det är lite skrämmande hur bra koll de vill ha på oss, och vem vet vad informationen används till (om man nu ska vara paranoid). Sist jag skulle uppdatera min profil ville FB veta nåt helt banalt (som jag inte minns vad det var iofs, men minns att jag reagerade ganska mkt på det). Att man lägger upp vilka filmer, böcker, sporter, osv. gör nog att dator kan identifiera vilken typ av person vi är och det skulle inte förvåna mig om det som hände på Facebook är mer till vår nackdel än till vår fördel i framtiden.

   Radera
 10. - tack! okej, jag blev nummer 320:)

  SvaraRadera
 11. sv: skalet är köpt på ebay har jag förståt t:D

  SvaraRadera
 12. Bloggen vinner med "hästlängder" enligt mig! Ha det fint!

  SvaraRadera
 13. Ja det var tider det. Jag saknar och inte ha brevvänner längre..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag saknar att inte få vanliga brev längre, men jag känner inte att jag orkar skriv brev till flera varje vecka längre.

   Radera
 14. Sv: Pärla är helt klart underskattat!

  SvaraRadera