söndag 5 januari 2014

Bromsa åldrandet!


Jag med genomskinlig ansiktsmask

Jag är inte rädd för att bli gammal, men jag vill inte se äldre ut. Åldersnoja innan jag fyller 40, kan tänkas. Jag tycker jag ser linjer i ansiktet, som jag inte har haft förut. Jag ser också pigmentfläckar och tydliga porer på pannan. Inget roligt alls! Jag har aldrig använt dagkräm eller andra skönhetsprodukter, men nu får jag nog börja med det. Det är dags att förhindra ålderstecknen från att dyka upp. Efter träningen idag, lade jag en ansiktsmask.  Jag förstår nu att det är något jag bör göra oftare. Störst skillnad blev det på pannan. Porerna är just nu inte lika tydliga. Det finns hopp med andra ord!!

48 kommentarer:

 1. jag får nya rynkor varje dag, tycker det är värsta fint :)

  SvaraRadera
 2. Jag har också hittat linjer där jag inte vill ha dom, lite läskigt att det redan börjat. Vad var för det för ansiktsmask du la på? Jag har överdrivet stora porer på näsan och vill så gärna få dom mindre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Masken hette face food och hade doften av apelsin. Orange Oil & Vitamin C Peel Off Face Masque Jag minns inte i vilken butik jag köpte den, men här finns den: http://www.montagnejeunesse.com/face-masks/face-food

   Radera
 3. Jo lite så är det ju, det är tufft att se gammal ut. O jag som fyllt 50....lite jobbigt. Dagcremer m m har jag alltid använt (som tur är) vilket visade sig vid en hudanalys som visade att min hy inte alls var lika åldrad som jag själv:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att jag inte började med dagcreme tidigare.

   Radera
  2. Äsch, det är väl aldrig för sent att börja. Bättre sent än aldrig:-)

   Radera
 4. Hoppas du har haft en jätte bra dag! :)

  SvaraRadera
 5. Tackar, ja har samma problem, börjar bli gammal... men de e väl inte så mycket att göra nått åt tyvärr :)

  SvaraRadera
 6. jag ser också saker i mitt eget åldrande som jag inte riktigt är kompis med, framförallt de gråa hårstrå som kommer allt fler…önskar dig en skön söndagskväll!!
  kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Små gråstänkta hår har jag också.

   Radera
 7. Ja det tycker jag du ska göra :) Har även 2 st prover från Calvin Klain som doftar ljuvligt.

  SvaraRadera
 8. Att smörja in sig är som en kärleksförklaring till sig själv, och det är just det det handlar om. Att ge sig själv tid, kärlek och ömhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har du rätt i. En kräm känns flärdigt. I like!

   Radera
 9. Här är en till som inte tagit så där jätteväl hand om sin hud innan, men insett att det är hög tid att börjar så jag önskade mig produkter i julklapp :)

  Önskar dig en bra fortsättning på 2014!

  Kram Bella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart att du önskade dig skönhetsprodukter i julklapp.

   Radera
 10. Det jag tycker är knepigt är att när jag tittar mig i spegeln tycker jag inte att jag ser så gammal ut, men när jag ser kort på mig själv ... ja, då tycker jag det:) Men man får nog försöka göra det bästa av situationen, som vanligt. Värre tycker jag nog att det är med dom grå håren...dom är många:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börjar också få gråa hår. Jag gör slingor och då syns de inte lika tydligt.

   Radera
 11. Jag är inte heller rädd för att bli gammal, och ålderstecken skrämmer mig inte heller - men däremot fasar jag för att en dag vakna upp och inse att man slösat bort 10 år av sitt liv!! :/

  SvaraRadera
 12. sv: Skoj att du är med och tävlar! Snart dras en vinnare och någon gång vecka 3 kommer tävling om tandblekning, så om du gillar sådant så kika in snart igen :D

  SvaraRadera
 13. sv: Taack !!

  Vill inte heller bli gammal men du ser inte gammal ut

  SvaraRadera
 14. Det är en lång historia, vill inte gå in på den via bloggen.

  SvaraRadera
 15. Hej nu är dagens blogg avslutad! kicka in i bloggen och se fall det var du som vann! om inte anmäl dig då igen :) http://annsoh.blogg.se/2014/january/dagens-blogg-avslutad-anmal-dig-igen-5.html#comment

  SvaraRadera
 16. Ååh, jag tror att det är svårt att undvika men såklart bör man tvätta ansiktet och allt sådant... Jag är sämst på det myself, men ska försöka bli bättre :)

  SvaraRadera
 17. Hihi...vänta tills du blir 60+ *skojar* .....själv bryr jag mig inte om rynkor, tycker till och med det kan vara charmigt:) Men det låter skönt att badda in ansiktet med nåt väldoftande!

  SvaraRadera
 18. Inte lätt det där med åldersnoja. Var helt övertygad tidigare idag att jag hittat mitt första gråa hår. När jag sedan tittade i en annan belysning så fanns det inte där. Tror att när det väl är där så går det att acceptera men tills dess är nojan total. Kramar Liza

  SvaraRadera
 19. Jag har smort in mig i ansiktet så länge jag kan minnas, inga dyra krämer direkt. Gör jag inte det så blir jag snustorr. Märker lite linjer, fläckar och ganska många gråa hår. Trist att det ska synas så tidigt, jag menar 40 är väl ingen ålder? Mina första små grå kom vid 31,..tänk om det kunde ha börjat vid typ 60 istället, men det är ju genetiskt och inget man kan rå över.
  /Lisa

  SvaraRadera
 20. har svårt o förstå noja är väl en del i ens livslopp att bli äldre :) odet har ju sin charm det med :)

  SvaraRadera
 21. Jag har heller aldrig använt krämer och dylikt nämnvärt, fast det kanske är dags att börja? ;)

  SvaraRadera
 22. Hej junitjejen. Det du behöver veta är bl a. Fett löser fett och använder du feta krämer slutar egen fettproduktion att fungera delvis, dvs du blir beroende av krämer för att kompensera egen fettproduktion.
  S k pigmentfläckar beror delvis på produkter du använt som innehåller parfym. Inga parfymerade produkter på huden. Stora porer = låg ämnesomsättning. Ta collagen och naturlig c-vitamin. Undvik uttorkande rengöringsmedel. Då fortsätter huden att se naturligt fräsch ut. Av bilderna att döma har du en naturlig fräschör som förstås kommer inifrån, Ser riktigt bra ut. Torr inomhusluft gör att vi under den här årstiden får ansiktshuden lite mera "skrynklig". Om man absolut känner att man behöver, använd kokosolja som nattkräm, det är den enda olja som höjer ämnesomsättningen. Tänk på att alla oljor och fetter torkar i hudlagren vid kyla t ex. Läs om varje olja du använder på shehnet.
  Tack för en suverän blogg. /Kerstin Niklasson, naturdoktor, homeopat/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för ditt svar!

   Radera
  2. Glömde säga också att kokosolja är bra även för invärtes bruk. Ett glas färskpressad apelsinjuice där man tillsätter en tesked (till en början, går med två också när man vant sig) kokosolja sätter verkligen fart på ämnesomsättningen. ½ tesked ingefära ger drinken ytterligare en dimention. Apelsinjuice innehåller bensoesyra som är antibakteriell förutom att den kryllar av vitaminer och antioxidanter och har blodförtunnande egenskaper som gör att hjärtat pumpar lättare.Ingefära är blodförtunnande och mycket antiinflammatorisk vilket förstärker effekten av apelsinerna. Kokosoljan är bra för ämnesomsättningen och stödjer hela kroppens "reningsapparat" samt verkar då också förstås i viktminskande syfte. Dessutom, det bästa av allt, man köper dessa produkter på Ica.Jag tycker att det är idiotiskt att rekommendera någon något som nästan är omöjligt att få tag på. Det skall dessutom inte vara svindyrt för då har produkterna som läker kroppen gjort sår i plånboken och det skall inte vara avsikten. Ju billigare och enklare medel man rekommenderar desto bättre effekt har det. /Kerstin Niklasson/

   Radera
  3. Egenpressad apelsinjuice är inte alls dumt. Ingefära är så himla gott!
   Tack för dina tips!

   Radera
 23. Japp nu börjar ja få lite rutin på de hela :)

  SvaraRadera
 24. Kul du är med, lycka till.

  SvaraRadera
 25. Det är aldrig kul att se äldre ut :( Det är mycket man märker nu som inte är detsamma som för några år sen. Till och med färgen i ansiktet verkar ha ändras?? Man känner sig mer glåmigare och grå än förr.. Det är väl tyvärr bara att vänja sig..

  SvaraRadera
 26. Själv har jag gett upp hoppet om mitt utseende..*deprimerat skratt*

  SvaraRadera
 27. Ingen fara att bli 40 år :-) Det är kul! Jag fyller 48 år i höst och även om det låter som en klyscha så är man är inte äldre än man gör sig så är det så det så:-) Jag använder i o fs ansiktskräm och har gjort i många år men tvättar mig med tvål och vatten...

  SvaraRadera