lördag 25 januari 2014

Vårlängtan


Nu är jag trött på vintern

Visst, det har inte varit någon lång vinter hittills. Vi har inte haft mycket snö och länge hade vi plusgrader. Nu har vi minusgrader, men snömängden är knapp. Jag är glad åt att vi slipper regnet, men jag börjar tröttna på minusgraderna. Nu börjar jag så smått att längta efter våren. Vårskor på, fågelkvitter, ljusa dagar, tussilago i backen, doft av hägg, varmare dagar och allt vad våren innebär. Visst låter det härligt?

Längtar du efter våren?

23 kommentarer:

 1. Jag längtar inte efter våren, jag vill ha mer snö. Vi har alldeles för lite i Göteborg, ingenting på träden utan bara på marken, så kan man ju inte ha det. Blir inga fina bilder av det inte. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också önskat en riktig vinter med både kyla och mycket snö. Men snart är vi inne i februari månad och då tycker jag att det kan kvitta.

   Radera
 2. Vi får vänta ett tag till här i Norrbotten

  SvaraRadera
 3. Jag längtar efter vår och sommar. Men först vill jag ha lite mer snö så att jag kan busa med hundarna :D Nu är det mest bara is, vilket är rätt tråkigt.

  sv: tackar tackar =)

  SvaraRadera
 4. Är du 100 % säker på det.

  I höst byter vi regering oavsett, och samhället kommer bli mera rättvist.

  SvaraRadera
 5. Är inte ditt liv rättvist?

  Jag försöker leva så rättvist som bara jag kan och försöker göra det så rättvist för dem som finns i min krets.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Livet kan inte vara rättvist jämt och ständigt. Ibland tar glassen slut och någon får vara utan, t.ex. Några föds utan ben eller armar. Alla kan heller inte tjäna samma lön, då vi utför olika yrken. Jag är nöjd med mitt liv och är inte avundsjuk på någon alls.

   Radera
 6. ja det var så mumsigt
  hoppas du har en fin kväll
  nu ska jag ta tag i disken
  kraam

  SvaraRadera
 7. Man kan alltid göra det mera jämnlikt och rättvist, än att bara sitta på sin rumpa och säga att jag behöver inte göra något, för att jag har det bra och skiter i dem som ligger..
  Jag utbildade mig till undersköterska i syftet om att ge dem människorna som inte är dem mest kapabla, vanlig väg, vad som nu är vanligt, att få ett mera rättvist och humanare liv. Ge dem omsorg i livets alla skeenden, oavsett humör och sinnesstämning, så ska jag finnas där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ifall någon föds med ett handikapp, så är det väl redan där orättvist även om hon/han får bra vård?

   Radera
 8. Jag längtar tills våren väldigt mycket! Snön kunde ha kommit vid jul istället och inte du :(.. Nu vill man bara att det ska bli varmare och att naturen ska få lite färg, just nu är allt mörkt och trist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi skulle ha haft snö i december och i januari. Sedan räcker det. Jag är redo för våren!

   Radera
 9. Våren är helt klart den bästa årstiden, men just nu längtar jag inte så mycket efter den! ;)

  SvaraRadera
 10. Håller verkligen med!! Denna iskyla är inget kul:-)
  Mår bäst med en temperatur över nollstrecket!!

  Önskar dig en fin söndag!

  Kram Cecce

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan i och för sig tycka om kyla, men nu tycker jag att det räcker.

   Radera
 11. Jag vet inte, lite kluven. Vintern har knappt varit här något, men samtidigt är våren så underbar. Jag har alltid funderat på, vart gör man sådana där bilder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilden är skapade med hjälp av appen Bitstrips.

   Radera
 12. Nu för tiden:
  Jag uppskattar alla årstider. Kanske inte vintern så mycket iofs.
  Min favvo-tid just nu är faktiskt hösten. Soliga dagar, hög klar luft, sol, fina färger i naturen.
  Våren är också underbar för då återkommer vår energy att fortsätta bygga/renovera. Sommaren är bra för då kan vi bada i poolen med barnbarnen. Hösten är njutbar. På vintern åker vi på långresa så därför är den årstiden också bra.

  SvaraRadera
 13. Jag längtar också efter våren! Hoppas att den är tidig i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får verkligen hoppas att våren blir tidig!

   Radera
 14. sv: Åh ja, skoja inte! Helt jäkla perfekt, typ! :]]]
  KRAM

  SvaraRadera