söndag 11 maj 2014

Vann rätt låt?

Överallt kan man idag läsa om Eurovisionsschlagern. Jag hade inga tankar på att följa den igår mer än att teven skulle stå på i bakgrunden. Med åren har jag tyckt att denna tävling bara har blivit sämre och sämre. Men igår fastnade jag faktiskt. Antagligen var det väl för att jag märkte under poängutdelningen att Sanna Nielsen tidigt var med i matchen. Hon gjorde verkligen riktigt bra ifrån sig och hennes röst är ju fantastisk! Naturligtvis höll jag på Sverige, men annars var Nederländerna min favorit.
Även om nu The Common Linnets inte vann med låten Calm after the storm, så tror jag att den är en låt som ändå kommer att spelas flitigt framöver. 

Conchita Wurst

Nu ville det sig inte riktigt varken för Sverige eller Nederländerna, utan Österrike vann. Jag tycker inte att låten med Conchita Wurst var på något sätt dålig, men jag tyckte inte att den var den bästa. Jag ville helt enkelt inte att han/hon skulle vinna. Dock tycker jag att det är förfärligt att Ryssland, Vitryssland och Ukraina ville stoppa Conchita. Vilken gammal och förlegad syn de har på människan! 

Kan det vara på grund av den här debatten, som Österrike vann? Eller vann bästa låten? Vad tänker du?

14 kommentarer:

 1. Ukraina gav Österrike 10 poäng, det bevisar ju vart dem står i debatten? =)
  Dem är inte som Ryssland och Vitryssland.

  SvaraRadera
 2. Sverige var bäst men Österrike var värdiga vinnare, tror världen behövde den knuffen i rätt riktning för mänskliga rättigheters sskull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade man inte kunnat ge världen knuffen på ett annat sätt?

   Radera
 3. Sv: Ja, det gjorde vi xP haha, det trodde jag inte

  SvaraRadera
 4. Sv: Tack, ja gårkvällen var mysig, lugn och skön och ingen hysteri här kring eurovision! Vi är inga slagerbögar, trots att det är bra musik!

  Angående vinnaren tycker jag att det var bra att hon vann, även fast sverige hade bättre bidrag så anser jag Conchita var en värdig vinnare, att europa tar ett steg framåt och att det är bra för oss hbtq personer. Och att ryssland fick sig en knäpp på näsan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade man kunnat ge Ryssland knäppen på näsan på ett annat vis?

   Radera
 5. Låten var ganska bra, men jag gillade faktiskt Sveriges bidrag och hoppades på att hon skulle vinna. Men är glad över att nederländerna inte vann, eftersom jag tyckte inte deras låt var något speciellt

  SvaraRadera
 6. Jag tycker inte heller att det var bästa låten. Helt klart en bra låt, men jag tror inte att den låten skulle ha vunnit om det inte hade varit så provocerande och utmanande i framförandet. Sannas bidrag var helt utan spektakel, hon framförde en låt med bra text och musik, med sin fantastiska röst. Hon kom så långt med ett avskalat framförande, och det måste ge ett högt betyg åt själva låten ur musikalisk synvinkel. Jag tror att många röstade på Österrikes bidrag som en markering i HBTQ-debatten.

  SvaraRadera
 7. Jag tror absolut att det hade med debatten att göra, annars tror jag Sanna hade blivit en solklar etta =)

  SvaraRadera
 8. Jag tycker som du, har gjort ett inlägg om det också. Nederländernas låt är sååå bra! Jag har lite Eurovision-frossa nu och poppar olika länders låtar om och om igen. De växer i mina öron en del, men låten med Conchita växer tyvärr inte.
  Trevlig kväll, ska ni se på hockey!?
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Jag har de sista åren inte tittat så mycket på melodifestivalen då jag tycker den var bättre förr
  och dessutom är det så många deluttagningar innan så jag hinner tröttan
  men jag brukar försöka ha lite koll på slutfinalen för att veta vem som vinner och med vilken låt
  och eftersom jag inte tittat så noga på festivalen kan jag inte säga om jag tycker att den låt som vann var bäst
  men jag tycker det känns bra att människor har blivit mera toleranta nu mot det som är annorlunda.....det bådar gott för mänskligheten...
  och oj....vilket spännande utseende hon har....

  SvaraRadera
 10. Jag tror faktiskt att det har med debatten att göra. Men det tycker jag är absolut fel, för Eurovision ska handla om vem/vilka som har bästa rösten och inte ha en diskussion om kultur och hur människor är. Jag tycker inte att hen från Österrike ens hade bra röst och då tycker jag att det är fel att alla röstar på honom bara för att. De sanna vinnarna borde ha varit Nederländerna eller Sverige, that's it! Sen om man vill ha diskussion om hbtq så får de gärna ta det på sociala medier vilket är ett av de bästa alternativen då det sprider sig lika snabbt som blixten.

  Vidare kanske det här inte har något med din fråga att göra, men det var så löjligt och pinsamt att alla buade när Ryssland skulle dela ut poäng. Jag menar folk bör ju ha lite vett i huve och skildra mellan politik och nöje. BTW tack för en trevlig läsning :)

  SvaraRadera