måndag 2 juni 2014

Barcelona del 1

Lägg till bildtext


Jag har förstått att jag måste dela upp min reseberättelse om Barcelona. Annars är risken att ni tröttnar att läsa om precis ALLT i ett och samma inlägg. Det skulle dessutom bli väldigt lååångt. Jag har heller inte orkat gå genom alla mina turistbilder än. Jag väljer att fokusera just nu på starten av vår resa.

I torsdags möttes vi upp vid Landvetter flygplats kl 05.20. En timme senare lyfte planet. Gissa om man var trött, då man hade fått stiga upp redan kl halv fyra på  morgonen. Men eftersom man var så upprymd av själva resan.gjorde det ingenting.

Fint, eller hur?!

Vi bodde väldigt centralt i Barcelona. I ett av de finare områdena, delade vi på en lägenhet. Här fanns sammanlagt tre sovrum och i vardagsrummet fanns en bäddsoffa. Så visst fick vi plats!

Fräscht!

Vi hade två rejäla badrum. Kan ni tänka er, det blev aldrig någon lång kö till toa!

Så fint hoprullade handdukar

Vi bodde på Sixtyfour. Jag kan varmt rekommendera detta plejs! Ända nackdelarna var att wi-fi fungerade sådär och att vi var tvungna att ringa efter personalen, för att bli insläppta när vi skulle checka in. 

Köket


Tyvärr var samtliga sängar lite hårda.

Tyvärr var det dåligt väder de två första dagarna. Om resan är på fyra dagar, så är ju såklart två dagar mycket. Att det inte är +25°C varje dag, är dock en fördel om det är shopping på schemat, men regn står man självklart över. 

Enda minuset med resan: REGNET!


Vi gick ut ganska tidigt och vi var hemma sent, så det är inte så konstigt att man blev trött efter resan. Men åker man till en stad som Barcelona, vill man utnyttja dygnets timmar till max!

Camp Nou

Vi besökte ganska sevärdheter. Här har vi en, som jag måste erkänna att jag inte kände till innan. Det är fotbollsarenan Camp Nou. Här fanns ett museum med många stora pokaler och gamla fotbollsskor. Här fanns även en shop med bland annat tröjor att köpa. Champion League-pokalen rörde vi också. Det är stort! Eller?

Jag kommer att berätta mer om vår trevliga resa, men detta får räcka för den här gången. Så mycket shopping blev det aldrig för min del. Men jag är nöjd ändå.

Inköpen

Jag är så glad över att jag lyckades hitta ett par espadrillos i storlek 35. Sedan är jag glad över att jag köpte mig en parfym på Tax-Free, flygplatsen i Bryssel på vägen hem. Det blev en från Donna Karan (DKNY), som jag använt tidigare. 

I morgon är det dags att jobba igen. Det blir en kort vecka, då det är Sveriges nationaldag på fredag.13 kommentarer:

 1. Lät som en bra start på resan :)

  ja det kommer dyka upp mkt bloggtips i juni :)

  SvaraRadera
 2. Boendet ser väldigt fint ut! Och så skymtar jag Casa Batlló. Var ni inne där? Häftigt hus!

  SvaraRadera
 3. Det där ser verkligen underbart ut! :)

  Jag hade så gärna besökt Barcelona! :)

  SvaraRadera
 4. låter som du har haft det bra

  SvaraRadera
 5. Nu blev jag sugen på att åka till Barcelona ju^^

  SvaraRadera
 6. Nu blir jag ju ännu mer sugen på vår Barcelona-resa i sommar.... eftersom jag reser med tre fotbollsfantaster så lär det säkert bli camp nou för oss också ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du ska till Barcelona i sommar!

   Radera