torsdag 10 juli 2014

Ett annorlunda hundliv

Den sötaste boken jag har läst

Den fantastiska Gracie av Dan Dye och Mark Beckloff är en sann historia och absolut en bok ni måste läsa. Det är en charmerande, rolig, söt och en mycket kärleksfull bok. Jag blir varm i hela kroppen, när jag läser den. Genom boken blev jag också förälskad i grand danoisen Gracie. Vilken (h)underbar hund!

Hon var ensam kvar i sin kull och ingen vill ha henne - en liten grand danois-valp som var albino och dessutom döv. Hon hade stora, himmelsblå ögon och när Dan Dye försiktigt närmade sig henne, kämpade hon sig upp på tassarna som ett vingligt föl. Hon buffade till honom på näsan med sin nos, tog ett ostadigt steg tillbaka och tittade honom i ögonen. Den lilla hundvalpen hade lika gärna kunnat tala, för det rådde ingen tvekan om vad hon menade: Du vet att jag är den rätta. Sluta tramsa och ta mig härifrån! Dan bor tillsammans med Mark i en villa och har redan två hundar, men det finns plats för den Gracie också. Gracie hamnade precis rätt! Det var absolut det rätta hemmet för henne. Efter en tid vägra Gracie att äta. Det finaste hundfodret inköps, men Gracie blir bara tunnare och tunnare. Av en veterinär fick Dan tipset om att laga hundmaten själv. Dan fick lite panik! Han kan ju inte laga mat eller baka. Men tills sist lyckas han och Gracie börjar äta. Finbageriet för hundar "Three Dog Bakery" föds och blir succé! 

Boken är väldigt lättläst och små söta illustrationer finns i boken på olika ställen. Jag tycker boken är absolut läsvärd! Jag måste erkänna att mina tårar rullade ner för mina kinder i slutet av boken. 

10 kommentarer:

 1. Härligt tips!!
  sV; gör tyvärr inte byten :)

  SvaraRadera
 2. låter mysigt men ja är så dålig på att läsa böcker tyvärr blir det mest inrednigstidningar när ja ska slappa o läsa

  SvaraRadera
 3. läste faktiskt baksidan på den en gång och funderade om jag kanske skulle läsa den. men det kanske man ska då :) hihi

  SvaraRadera
 4. mysig bok:D tack för tipset:D

  SV; oja, superroligt:D

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Ja, det är verkligen en bok för dig!

   Radera
 6. Å, tack för boktipset Den måste jag läsa. Kram

  SvaraRadera