lördag 29 november 2014

Adventsfirande och glöggmys


Fackeltåg till kyrkan
Gårdagen gick verkligen i första advents tecken. Först var det fackeltåg till kyrkan tillsammans med eleverna. Det tycker jag är en fin tradition och det är uppskattat bland eleverna. 

Psalmen på vita duken
I kyrkan sjöngs de vanligaste psalmerna såsom  Bereden väg för Herran och Hosianna Davids son. Många skolor har slutat att besöka kyrkan, trots att det står i det centrala innehållet (läroplanen):
Religioner och platser för religionsutövning i närområdet.
Att bara prata om att det finns en kyrka eller fler på orten, känns så fel på något sätt. Man behöver inte tro på Gud för att stiga in i kyrka och se hur den ser ut inuti.

Det står också i läroplanen att eleverna ska lära sig:
Några högtider, symboler och berättelser inom kristendom, islam och judendom. Några berättelser ur Bibeln och deras innebörd samt några av de vanligaste psalmerna.
Visst, man kan lära sig psalmerna i skolan, men det blir inte alls samma sak som att sjunga dom i kyrkan. Det är min personliga åsikt.
Glöggfika
På kvällen var vi hembjudna till goda vänner på glöggmys. Vi blev bjudna på mycket gott. Det blev en mysig och trevlig kväll. När vi kom hem gick jag och lade mig direkt, för jag var rätt seg efter arbetsveckan. 

Mums!

10 kommentarer: