onsdag 12 november 2014

Om bilder

Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord. Visst är det så så. Beroende på vad en bild föreställer, så kan ju en bild både framkalla minnen eller odla ens egen fantasi.  Även om man ser vad bilder föreställer, så kan ju funderingarna ändå sätta fart. Jag hoppas ni förstår vad jag menar.

Jag tycker det är så roligt med bilder. Tyvärr framkallar jag mina bilder alldeles för sällan. Att ta fram fotoalbum från mina föräldrars barndom är fantastiskt. Att få se hur de såg ut som små och hur mor- och farföräldrarna såg ut. Jag har mer och mer börjat fundera på att man inte bara framkallar för sig själv, utan även för framtiden. När man själv inte lever, så kanske ens kvarlevande släktingar vill ha bilder på en. Inte tror jag att man kollar igenom alla ens minneskort eller datorns hårddisk efter ens död. Det finns väl inget som slår framkallade bilder?


Full fart på isen med en ung Yambo. Kanske man borde framkalla bilden....


Varför inte en egobild på typ en mugg?


Denna bild på ett mobilskal? Varför inte?


Det finns många alternativ. Man kan göra mycket mer med sina bilder än vad man kanske kunde göra förr. Hos Önskefoto finns flera valmöjligheter. Vilka möjligheter ska jag utnyttja? Jag är sugen på en mugg, men vilken bild?

6 kommentarer:

 1. Jag har haft en toppen dag :)
  Jobbat kväll osv.
  Du?

  SvaraRadera
 2. har inte framkallat bilder på många år har altl digitalt

  SvaraRadera
 3. oj var evigheter sedan jag framkalla något med.

  SvaraRadera
 4. Jag har gjort ett par album/böcker från just Önskefoto. Så kul att ha lite foton i en bok, och inte bara på datorn! Är så glad över dem.
  Fotot på dej tillsammans med hunden är ju ett fint foto på en mugg (de är de andra oxå-förstår att det är svårt att välja!)

  SvaraRadera
 5. Klart du ska ha en mugg med bild på Yambo och mannen ihop. :)

  SvaraRadera
 6. Vad blev det för produkt? Tänkt beställa hos dem nu när även julen närmar sig kan ju inte bli personligare :)

  SvaraRadera