torsdag 25 december 2014

Juldagen 2014


Julmat igen
Då har man varit hemma hos mamma på julfirande. Julmat igen, givetvis. Imorgon kommer det serveras någonting helt annat här hemma. Men jag klagar inte, för det är gott med korv och köttbullar. Fast på något sätt tycker man att det räcker ändå. Förutom julskinkan och vörtbrödet, äter man samma typ av mat igen vid påsk. 

Julklappsspelet
Det blev julklappsspelet igen. Tänk att det kan vara så kul med detta spel! Det är nästan så man slåss för att få klappar värda 50:-/styck. 

Min fångst
Jag är nöjd med min fångst. Välbehövliga saker som kommer att användas. Lite lustigt att tre av de fyra julkappar jag fick, hade mitt hushåll bidragit med.

Jag vet att det finns flera olika varianter av julklappsspelet. Vi brukar lägga alla julkappar i mitten. Vi börjar med att slå tärningen i tur och ordning. detta utan tid. De som får en sexa väljer ett paket utan att öppna det. Först när alla julkappar är utdelade, öppnas julklapparna. Efter detta fortsätter vi med nästa varv. Då sker det med tid. Även nu är det de som får en sexa som får ta det de vill ha. Det kan hända att några inte får ett endaste paket.

Brukar du spela julklappsspelet? Hur brukar ni då spela det?

15 kommentarer:

 1. Vi kusiner körde julklappsspelet idag :D
  så kul, vi slåss för saker värda 10-30 kronor styck ;)

  SvaraRadera
 2. Nej jag har aldrig spelat det... Men det låter lite kul...

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Jag tycker du ska testa det någon gång.

   Radera
 4. ja det brukar bli mycket samma mat denna tid o en massa farande runt till olika ställen. Men skönt o få njuta lite av ledighet också

  SvaraRadera
 5. Jodå...spelade det spelet för ett par jular sedan...tyckte det var kul.....fast jag vet att inte alla uppskattar det.....men det gjorde jag. :)

  Spelade det precis som du beskrev det.

  Ha en god fortsättning på julen nu....snart är det nyår ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför uppskattade inte alla julklappsspelet?

   Radera
  2. Det var någon som lagt julklappen i annan förpackning....så en där kände sig lurad....förstod aldrig varför egentligen.

   Har ju flera bekanta som inte tycker spel har med jul att göra.....synd att de inte kan se det roliga.

   Radera
 6. ja de e skönt att julen e över tycker jag, nu kan man återgå till verkligheten :)

  SvaraRadera
 7. du gjorde ju riktigt bra fångster ;)

  SvaraRadera